Ieri am fost invitati la un bridge de cei cu care jucam canasta. MmmmDa! Dar cind sa pornesc masina, tirrrr! Cin-sa fie, cin-sa fie? Ei bine, erau cei la care eram invitati miine. Si ce aflam? Ea, adica tipa, a cazut bolnava, motiv pentru care ne-a sunat sa ne spuna ca este in imposinbilitate …”-nu-mi spune ca oricum nu mai venim daca esti virusata!” Adica, nene, zaiafet, nezaiafet, mi-a ajuns cite droguri am bagat in mine. Si plecam.
Ajungem, luam o gustare, ne bla-bla-bla si eu, ca ma durea capul, intreb: ati luat miel? Raspunsul a fost „nu”, la care replica sotiei m-a lovit in timpla ca baltagu pe Nechifor Lipan. „Pai atunci ce faceti duminica, nu veniti pe la noi?”. Aha! E pusa, gatesc. E si dupa ce invitatia a fost acceptata cu bucurie, ca cine dracu refuza miel de Pasti, ne-am jucat, am mincat, am baut si-am plecat.
Pe drum zic, „aduci lamb dinners de la magazin?”. Zice, „pai n-ai spus c-ai luat miel?” Zic, „ba am spus c-am luat, dar n-am spus c-o sa-l gatesc miine”, adica azi. „E, asta e”, spune sotia chicotind de bucurie ca mi-a gasit de lucru. Ca nu stiu bai, dar are un talent sa nu ma lase sa ma plictisesc, ceva de speriat.
In fine, azi pun pulpa la marinat (a mielului, nu a mea), pun jumatate din cap la fiert si ma apuc de drob. Fierb organele, exceptindu-l p-ala de reproducere, dupa care pun ouale la fiert (nu p-ale mele, p-alea de la gostat) si ma duc sa vad meciul lu’ Man U, pe care nu pot sa-i sufar. Si ai dracu, ca sa vezi fatalitate, parc-au stiut ca am oua pe foc, ca m-au tinut legat de televizor pina am auzit un buum! Aoleu, vin rusii! Cind ma duc in „office-ul” meu, nu erau rusi, dar era un fum de nedescris si ouale incepusera sa sara din oala ca floricelele de porumb. Adica o facusem nu de miel, de oaie. Dai, aeriseste, deschide geamurile in toata casa, curata, spala, sterge. Eram intr-o viteza de-ai fi zis ca-s din desene animate. In sfirsit, reusesc sa termin, dar 12 oua se dusesera dracu. Asa ca am dat fuga la gostatul din colt si-am mai luat doua duzini. Si pentru ca era in vecinatate, am luat si un whisky, o slibovita sirbeasca si fo doua fiole de Amarone din 2012.
Bun, acum vopseste Papa oua. Nu multe, dar asa, de-un pamplezir traditional. Problema e ca ouale trebuiau vopsite in poloneza, limba pe care nie rezumish sau cam asa ceva. Si cum in dulap aveam doar doua plicuri poloneze cu vopsea galbena, le-am facut pe toate opt din amintiri si mai hepatice. De fapt e un galben pai spre alb murdar. Dar stiti cum e in bucatarie „important e sa-ti iasa ce ti-ai propus” Si exact aia era culoarea pe care mi-o propusesem. Mmm da-da!
Capul, nu al meu, l-am scos din oala, dupa ce a fiert si l-am dat dracu, ca-l pusesem pentru ca da un gust mai violent zemii, nu pentru halit. Urmeaza ca miine sa fierb, in zeama care a ramas, bucatile de carne si zarzavatul pe care l-am ciopirtit deja. Pe urma am s-o dreg cu bors magic si smintina frecata cu galbenus de ou. Cam ca la ciorba de burta, dar fara usturoi si otet.
Si-am incalecat pe-o sa, si-a cazut calu cu mine.
Iar acum, dupa atita smotru si culinareala, mi-am tras un whisky si-mi umplu blogul cu nimicurile pe care le-ati citit. Iar daca va pune dracu sa rideti de ouale alea galbejite, ati pus-o de-un scandal cu mine.
Paste Fericit!
Io nu râd. Pe cuvânt că nu. Că mai sunt câteva zile şi îmi vine rândul la vopsit. Şi n-aş vrea să se aplice vorba aia cu râsu’ de altul. 😀
Distracţie faină şi poftă mare. Arată bine toate şi după atâta muncă pe repede înainte, trebuie să fie şi gustoase, nu merge altfel.
Şi să înţeleg că săptămâna viitoare o iei de la capăt cu toate?
ApreciazăApreciază
E, daca zici ca nu rizi, car’ va sa zica ca-mi esti prietena 😉
De gustat, mai pe la prinz, ca invitatia e pentru ora doua, dar pentru ca stiu ce produse am bagat in culinarelile mele, nu vad de ce n-ar fi si gustoase.
Culmea, si tipa la care trebuie sa mergem de pastele ortodox e bolnava-coapta, asa ca n-ar fi exclus ca si duminica viitoare sa ma ocup de restul de miel. Dar ouale le voi pazi cam cum isi pazea Prislea merele de aur 😉
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Acum, dacă tot ai început, nu-i greu să faci şi continuarea pentru duminica viitoare. 😀
ApreciazăApreciază
Oricum imi face placere sa gatesc, dar pina duminica viitoare voi cumpara vopsea rosie, ca asta galbuie pare bolnava. Poate gasesc si o vopsea pe-o limba mai cunoscuta. 😉
ApreciazăApreciază
Dacă nu, foi de ceapă şi gata.
ApreciazăApreciază
De ceapa rosie? La asta nu ma gindisem, dar mi-e c-o sa iasa un maroniu roscat in loc de rosu. Nu, mai bine cumpar vopsea sau le dau cu carioca 😆
ApreciazăApreciază
Da, aşa vor ieşi, mai maroniu. E ţărănească metoda. Tot mai bine cu vopsea. Eu ziceam ca metodă de avarie.
ApreciazăApreciază
Io nu râd, că nici măcar nu le-am vopsit io. Noroc că am neamuri și la, și la. Că ar fi bine să se hotărască Papa , nu tu, cel de pe tronul Vaticanului pentru unificarea sărbătorii pascale.
Da drobul ăla arată fain !
Sărbători cu bucurie! ☺
ApreciazăApreciază
Atit iti trebuia, sa rizi de pastelul meu realizat cu talent, truda si sacrificii 😆
Petrecere frumoasa si Paste fericit, Maria!
In privinta unificarii, eu voi vota, „nu”, ca mai bine sa petrec de doua ori decit o singura data 😉
ApreciazăApreciază
Păi?
Papa, de câte ori trebuie să merg la înviere?
Ba la neamurile alea , ba la celelalte. Și în plus, cât de mult poți mânca?
Crăciunul este doar odată pentru ambele confesiuni.
Vă îmbrățișez cu drag, un Paște minunat ! ☺
ApreciazăApreciază
Maria, petrecerile nu sunt niciodata in exces, indiferent de numarul lor 😉
Paste, ortodox, fericit! 😉
ApreciazăApreciază
Papa, mulțumesc!
ApreciazăApreciază
Nu diferă mult de culoarea lor naturală. Dacă le-ai fi vrut mai galbene de atât, ai fi pus puțin turmenic, nu-i așa?
Cu turmenic se vopsesc natural. Și ține.
ApreciazăApreciază
Inițial am crescut că sunt cartofi fierți întregi. După ce am citit m-am dumirit că sunt ouă.
ApreciazăApreciază
Pai acum spui, suflete? Asa e si am in casa, futu-i. Bine ca stiu pentru viitor, ca zau nu mi-ar fi dat prin minte. De fapt turmenicul ala il am de ani de zile pentru ca nu l-am folosit niciodata.
Cartofi fierti, ai? Pai nu pun eu mina pe tine? Sa vezi atunci fierturi! 😆
ApreciazăApreciază
Say what you want but it’s impressive
ApreciazăApreciază
I don’t say anything. „Impressive” sounds good enough to me. 😉
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Ha ha … 😀
ApreciazăApreciază
Ba eu rad cu spasme 😀 . Eu as fi virat pe „va invit la restaurant”, asta dupa jerbele de p*** aruncate in 4π cuptorului, mielului, pastelui, mie personal si proceselor gastronomice. Aruncate in gand, desigur, ca doamna se enerveaza daca amintesc de organe cu ea de fata.
Altfel, a mea nu prea imi da sarcini si nici nu se bucura ca am, ca e de parere ca-s hiperactiv (dar nu e vina mea, la noi se considera ca daca un barbat sta, e mort).
ApreciazăApreciază
Nu stiu cum e la voi, da’ eu consider ca statul face parte din natura umana. Altfel am fi avut picioare de cai sau de strut, ca aia sunt bipezi. Dar uite ca n-avem, in schimb ia priveste cita-i cururile avem! Pai le poti compara cu tirtita strutului? 😆
Ma bucur de spasmele avute 😉
ApreciazăApreciază