Oaia neagra a Europei nu e nici pe departe oaie si nici neagra. As spune mai repede ca e un tip demn si integru. Evident ca afirmatia mea s-ar putea sa-i urzice pe multi care au pus botul la toata scursura propagandista din media si din alte medii. Dar daca vom incerca sa folosim creierul, nu curul, vom ajunge la concluzia ca acest Orban, care nu e nici orb si nici PNL-ist, dupa cum ar putea sugera numele, gindeste si nu gindeste rau.
Tucker Carlson, un televizorist american apreciat pentru ca are oua, s-a hotarit sa ia un interviu celui pe care Mumia Casei Albe l-a numit despot, totalitar si inca alte dragalasenii de care el insusi se face vinovat. Si-n acest interviu, Orban a raspuns tuturor intrebarilor, oricit de incomode, adica nu intrebari de genul „ce gust are inghetata?” cu care e alintat Biden de sclavii lui din presa.
Orban, spre deosebire de politicienii romani, are ca deviza „Ungaria First”, tot asa cum si Trump actiona in spiritul aceleiasi devize, „America First”. E nationalism? Da, evident. E ceva rau in asta? Pentru „premianti”, poate, dar mie-mi scapa. Oare poporul roman ar duce-o mai bine cu Viktor decit cu Ludovic? Absolut. Asta, de fapt, cred eu ca lipseste politicii romane actuale, nationalismul moderat. Devotamentul fata de ai tai, in primul rind. Asta e si motivul pentru care un Trump, un Orban, un Netanyahu au fost repudiati de guvernul mondial si nu numai, tinind cont ca si democratii totalitaristi din US si liberalii unguri fac parte din aceeasi sleahta.
Orban a afirmat in timpul interviului ca motivul pentru care e blamat e ca a refuzat sa se alinieze, orbeste, politicii de distrugere a identitatii nationale si a crestin-democratiei, distrugere pe care vestul a imbratisat-o si cu miinile si cu picioarele si pe care a impus-o tuturor membrilor Uniunii. Globalizarea fiind pretextul. Stinga vest-europeana si americana au crezut ca infuzia de islamism in crestinismul local le va aduce puterea vesnica, dar pina una-alta le-a adus crime, violuri, droguri si terorism. Riscul era mult prea mare si acum platesc eroarea cu o societate scapata de sub control. Control pe care incearca in disperare sa-l recupereze cu ajutorul pandemiei. Asta in timp ce Ungaria se bucura de liniste si stabilitate. Orban nu e impotriva imigrarii, ca dovada ca multi vest-europeni vin sa locuiasca, sa munceasca sau sa-si cumpere case de vacanta in Ungaria. Mai mult, Orban e pentru imigratia legala, dar impotriva invaziei impusa de UE. Dupa cum spunea in interviu, in Ungaria nu vine cine vrea, ci numai cei pe care ii primim. Si mi se pare absolut normal, in fond toti procedam la fel cind e vorba de casele noastre.
Nu spun ca Orban ar fi vreo usa de biserica, mai ales cind vine vorba de relatia cu Romania, dar omul trage cu poporul lui, cu traditiile lor, cu obiceiurile, cu religia lor si cu istoria lor, asa cum o interpreteaza ei. Si nici nu cred ca ar trebui sa-l confundam cu vreun Kelemen Hunor sau alta javra de UDMR-ist. Pe tip il duce capul si il duce spre binele poporului lui. Si dupa cum spunea in interviu, „Stiind ca Trump pune America lui, first, am fost convins ca putem ajunge la intelegeri avantajoase pentru ambele parti, atita timp cit si eu pun Ungaria mea, first” Si au ajuns la multe intelegeri reciproc avantajoase fara a trebui sa se umileasca.
Poate ca unii asociaza aceste decizii, totalitarismului si despotismului, desi daca nu esti dus cu capul, ca Biden, si esti in toate facultatile mintale, e imposibil sa faci o astfel de asociere. Care tiran isi conduce singur masina spre serviciu fara garda si girofaruri? A refuza distrugerea identitatii nationale si a-ti dori pastrarea traditiilor, independentei si demnitatii nu are nimic de-a face cu totalitarismul, din cite stiu. In ceea ce priveste imixiunea pasnica a religiilor am convingerea ca duce in mod inevitabil la disparitia uneia din ele. Si cum islamistii se-mpuiaza mai abitir ca iepurii, ghici care din ele va disparea? Orban a refuzat sa-si transforme poporul intr-o turma supusa magarilor vest-europeni si asta e de admirat, zic eu. O tara de 10 milioane, fara flota si fara resursele altor natii, a refuzat sa se supuna dictatului aberant al Uniunii.
Nu stiu altora cum li se pare, dar eu mi-am cam dat seama care-s oi, care-s lupi si care-s ciini credinciosi de paza in stina europeana.
Ai răbdare, pentru că mișcări suveraniste apar treptat în toată Europa de Est. Și nu numai în Europa. Iată, inclusiv în SUA oamenii se trezesc, dovadă fiind victoria categorică a lui Trump la ultimele alegeri. A, că n-a recunoscut-o establishment-ul globalist, care l-a cocoțat pe Biden în locul lui, asta-i altceva. A fost nevoie pentru asta de o grămadă de voturi fictive și de programe mânărite. Apropo de care chestie, cât zici că va mai dura până să revină Trump?
ApreciazăApreciază
Aldusescule, bine-ar fi sa fie cum spui, dar in US nu prea vad sanse. Pelosi a declarat mai ieri ca democratii lor vor ramine majoritari in Camera dupa alegerile din 2022. Asta imi spune mie ca furaciunile sunt pregatite cu mare atentie. In acelasi timp, republicanii stau cu curul pe coada sperind la alegeri libere si legale. Pe linga Pelosi, toate CNN-urile Americii urla celor care-si pierd timpul ascultindu-le minciunile, ca democratia US e in mare pericol daca republicanii vor cistiga majoritatea in Camera si Senat. In traducere asta ar veni cam asa: antidemocratii pretind ca apara democratia incercind sa-i impiedice cu orice pret pe adevaratii democrati sa ia puterea. Nenorocitii astia au fucked up US in numai 6 luni si nici ca au vreun gind sa se opreasca.Si partea groaznica e ca multe nenorociri nu mai pot fi indreptate,
Nu stiu daca Trump mai are vreo sansa, dar ramine de vazut pentru ca are in continuare multi suporteri mai ales dupa nenorocirile create de Mumie si de comunistii din Parlament.
ApreciazăApreciază
Da, interesant discursul lui Tucker in Ungaria, si totul pe o tema de arhitectura.
E foarte buna comparatia cu casa. De ce sa-ti tratezi tara altfel decat ti-ai trata propria casa?
ApreciazăApreciază
Chestia cu arhitectura, desi inedita, mi s-a parut cam naiva si ca nuca-n perete. In fond arhitectura respectiva nu e de data recenta, asa ca alocutiunea cu „grija fata de om” putea fi interpretata si ca o critica adusa actualului guvern maghiar care sigur construieste in nota actuala, nu cea pre-comunista. Mi-a placut in schimb Orban, desi n-as fi crezut sa-l plac vreodata. Dar uite asa imi demonstrez de unul singur ca propaganda, desi incerc s-o ignor, imi influenteaza gindirea. Altfel spus, si eu pun botul fara sa-mi dau seama. Din discursul lui Tucker am retinut doar „toti ungurii pe care i-am intilnit vorbeau engleza, chiar mai bine decit Presedintele nostru” 😆
ApreciazăApreciază