Filmul pe care tocmai l-am terminat de vizionat se numeste „Where is the old hag to break her hand?” In traducere, „Unde-i baba sa-i rup laba?” Va anunt, la modul cel mai serios, ca asta a fost o gluma introductiva. E adevarat ca nu e de actualitate ca, de exemplu „Dupa alegerile trucate din US, Romania afirma ca e pregatita sa primeasca refugiati americani”, dar fiind vorba de violenta, am considerat-o mult mai oportuna in deschiderea acestui post.
Si acum cuprinsul. „Bad Blood” e un serial de care nu te poti dezlipi. Eu m-am dezlipit cu greu, dar numai dupa ce s-a terminat ultimul episod. Si nu ca ar fi fost vreun Coppola sau Zeffirelli, dar e palpitant, ca toate ecranizarile despre mafie si mafioti. Iar atractia era cu atit mai mare cu cit era vorba despre mafia canadiana despre care nu vorbeste nimeni si asta pentru ca, se pare, e infiltrata in intreaga societate canadiana. Dracu stia? Ca daca as fi stiut, m-as fi comportat mult mai elegant cu constructorul italian care mi-a ridicat casa, pentru ca, din cite spune filmul, constructiile sunt controlate de familiile de mafioti. Dar na, or mai fi si italieni neafiliati, ca altfel cred ca as fi fost invitat sa-mi bag mintile-n cap si sa-mi inghit interventiile verbale. Nu toate, doar apostrofarile.
Tot filmul ne invata ca Montrealul este un punct nodal in traficul de droguri al Americii de Nord, cam ca Simeria. Cu precizarea ca Simeria e nod de cale ferata. Punct nodal pentru ca de aici era si mai este distribuita marfa venita de la esos productores latinos, in toata America de Nord. Pe linga familia Rizzuto, care te duce cu mintea mai degraba la orez, decit la droguri, si care detinea monopolul acestui trafic, mai sunt si alte „asociatii” de binefacere prin imprastiere, care traficheaza cocaina columbiana si mexicana mai abitir decit se importa zaharul cubanez.
Dupa cum se poate observa, nu comentez firul evenimentelor, nedorind sa va stric placearea de a-l cauta si urmari pe Netflix, dar nici nu pot sa-mi tin degetele legate cind aflu chestii palpitante. Una dintre chestii ar fi si faptul ca o tara din America de Sud, cunoscuta mai mult din cauza de cutremure, cupru si fotbal, Chile, a fost cea mai tare producatoare de cocaina, cindva. Nu stiu ce s-a ales din aceasta faima, dar bag seama ca a palit, facind loc altor Columbii si Bolivii sa puna mina pe manufacurarea stimulentilor respectivi.
Dar revenind la antica noastra Canada, am ramas placut impresionat de multitudinea crimelor mafiote despre care habar n-aveam pina sa mi le aduca la cunostinta Bad Blood-ul. Chiar ma intrebam si nu de putine ori, care ar fi motivul pentru care oamenii de pe aici sunt mindri ca sunt canadieni. Acum am aflat si daca tot am aflat, de azi inainte ma voi mindri si eu, ca pe bune, nu-i putin lucru sa fii cea mai tare tara din America. Chiar daca si numai in servicii secrete de trafic.
S-a notat coane! Multzam de pont.
ApreciazăApreciază
La vreme de pandemie, cinefilia si alte doua trei chestii ne-au mai ramas de facut. Cind mi le voi aminti am sa ti le recomand 😆
ApreciazăApreciază
Mulţam, papa! Caut şi eu deşi cam ocolesc serialele. Dar hai, mă voi rezuma de 2 episoade pe seară 🙄
ApreciazăApreciază
2/seara speri tu, dar ai sa vezi ca vor fi mai multe 😉
ApreciazăApreciat de 1 persoană