Asa o bulibaseala n-am mai trait nici in vietile mele anterioare si probabil ca nici in cele viitoare. Simt ca am fost norocos sa prind aceste evenimente contagioase „in real time”. Nu spun ca mi le-am dorit, dar sunt momente cu adevarat unice pe care e pacat sa le traiesti pe alte tarimuri si-n alte dimensiuni in care, oricum, nu cred. Unicitatea acestei pandemii consta in abordarea ei.
Ce vreau sa spun? Vreau sa spun ca de data asta, desi parerile celor in drept sunt contradictorii, toata lumea are dreptate. Pare imposibil, dar nu e.
Unii spun ca pandemia asta e o vrajeala, o manipulare si le dau dreptate, pentru ca aceasta posibilitate pare plauzibila in contextul raportarilor eronate si a confuziei stiintifico-politice. Altii spun ca e pe bune, reala si periculoasa. Pai si astora le dau dreptate, ca mortii n-au cum sa minta, desi multe cazuri de pneumonie au fost raportate ca fiind covid-19. Unii spun ca mai multi morti avem anual din cauza de gripa si asa este. Altii spun ca pneumonia asta e mult mai contagioasa decit gripa si de aceea mult mai periculoasa, cu atit mai mult cu cit nu i se cunoaste antidotul. Cine ar putea sa-i contrazica? Unii spun ca 50K de morti la 18mil de oameni, adica 0,0028 %, e o cifra neglijabila si asa este. Dar altii spun ca e neglijabila datorita masurilor luate, ceea ce e greu de argumentat. Unii spun sa se deschida economia ca altfel va fi vai de curul nostru, si au dreptate. Altii spun ca daca se deschide si ne infectam cu totii e si mai groasa, ca cine dracu mai lucreaza si am vazut ca relaxarile precedente au marit numarul de cazuri. Deci si asta e adevarat. Unii spun sa se deschida scolile pentru ca la copii, virusul este inofensiv si curabil, ceea ce e adevarat, tinind cont ca sistemul lor imunitar e mult mai fortos. Da, dar altii spun ca o fi el curabil, dar copiii pot transmite familiilor lor si atunci ne-am cam belit la putulica. Si asa e, intrucit copiii pot fi purtatori asimptomatici si atunci, chiar daca ei sunt OK, adultii si batrinii din jurul lor o vor sugiza direct in gura, in drum spre groapa.
Bun! Deci toata lumea, ca-i pro, ca-i contra, are dreptate. Si atunci cu cine votam? Poate ca va trebui sa asteptam sa treaca, ca doar n-o sa ne casapeasca pe toti. Ce altceva ar fi de facut, ca oricum antidotul va fi descoperit dupa moartea virusului? Iar ce-o lasa in urma, nu se mai pune. Si chiar daca se pune, ce reprezinta 1 milion de morti la 7 miliarde de „termite”? La cit se-mpuiaza Africa, Arabia, China si India, in 9 luni sunt convins ca vom recupera pierderile, ca impuiatul e cam singura distractie de cind cu restrictiile.
Si inca un lucru extrem de important, media de virsta a populatiei va descreste in urma acestui genocid al senectutii. Ca pina la urma si molimele astea au si ele un rol bine determinat in reglarea demografiei. Ca unele sunt cultivate in laborator si raspindite cu avionul in intreaga omenire, e alta discutie pe care n-are rost s-o mai pornim ca cine stie in ce mileniu o vom termina, dar ca si razboaiele, pandemiile au fost, sunt si vor fi un rau necesar, chiar daca nu le dorim. Nu le dorim noi, dar sigur ni le doresc unii dintre noi.
Asta a ca in bancul cu rabinul, toti au dreptate! 🙂
ApreciazăApreciază
Nu-l stiu
ApreciazăApreciază
Un rabin, vestit pentru înţelepciunea sa, este pus în situaţia de a împărţi dreptatea între doi împricinaţi. Îl ascultă cu atenţie pe primul şi spune: „Ai dreptate”. Îl ascultă şi pe cel de-al doilea, iar răspunsul este identic: „Şi tu ai dreptate”. Aflat de faţă, Iţic îl întreabă, nedumerit, pe rabin: „Păi, cum vine asta, Rabi? Nu se poate să aibă amândoi dreptate!”. Iar rabinul cel înţelept îi răspunde: „Şi tu ai dreptate!”.
ApreciazăApreciază
Papa
Ce vreau sa-ti spun e ca ai dreptate! :))
ApreciazăApreciază
😆 Ma asteptam sa am, dar nu eram sigur 😆
ApreciazăApreciază
Ai dreptate când spui că toţi au dreptate, da 😀
No bun. Dar, în cazul ăsta, dacă sunt şanse de 50-50, de care parte suntem? Adică tindem să ne protejăm sau mergem la riscul ălalalt? 🙄
ApreciazăApreciază
Nu stiu sa-ti raspund, dar simt ca si tu ai dreptate 😆
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Potecuto, de fapt raspunsul se afla in penultimul paragraf 🙂
ApreciazăApreciază
Apropo de penultimul paragraf, pierderile se recuperează cu vârf şi îndesat, populaţia lumii creşte văzând cu ochii – la propriu, dacă te uiţi aici: https://www.worldometers.info/
ApreciazăApreciază
Cu virf si indesat sau cu virful indesat? 😆
Am intrat pe site-ul sugerat si m-a luat cu fiori. Mai ales ca alea sunt doar nasterile declarate. Se pare ca nici 10 pandemii concomitente n-ar face fata poftei de fut a omenirii. Ar fi interesant de aflat care e rata natalitatii in functie de continent.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Erată: Îndesând vârful, pierderile se recuperează cu vârf şi îndesat. 😀
Trebuie să fie şi rata natalităţii în funcţie de continent specificată pe vreun site, dar mi-e lene s-o caut.
ApreciazăApreciază
E, acum ca ai explicitat, tarasenia e limpede si nu da loc interpretarilor rautacioase. Ca daca aduni si numarul avorturilor, atunci realizezi magnitudinea de indesare a virfului cu virf si indesat 😆 😆 😆
ApreciazăApreciat de 1 persoană