Ca sunt gurmand cu diploma, o stiu si pestii oceanici, nu mai insist. Se mai stie, de asemenea, ca-mi plac mincarurile elaborate si frumos prezentate. Nu si de pestii oceanici. Dar ce nu se stie, e ca pot minca si ca porcu. Adica, stati, porc, porc, dar cu gust. Nu orice laturi rezultate doar dintr-o fierbere prealabila. Altfel spus, ca un porc cu papile gustative ceva mai rafinate.
Oi fi terminat cu introducerea? Cred ca da.
Cum va spuneam, la mine a plouat torential. Si afara si-n gura. Si cum friptura nu-i pastrama, m-am repezit, ca asa sunt eu, mai repezit, la unguri sa-mi cumpar pastrama de miel. Asa-i spun ei, dar era oaie, oaie, nici vorba de miel. Si dupa ce mi-am tras o bucata mai sexoasa (cu forme rubensiene), am taiat-o si aruncat-o-ntr-o tigaie s-o incing inaintea orgasmului ce-avea sa vina. Evident ca n-am uitat nici mamaliguta, pripita, asa cum ii sta ei bine si uite asa am mincat cu sotia care s-a declarat extrem de satifacuta. Mustul, in schimb, a fost o teapa totala. Sotiei i-a placut, ca era suc, dar mie, persoana care-l venereaza pe Bahus, din tot ficatul meu greu incercat, mi s-a parut exect ceea ce era. O bautura pentru prescolari.
Insa nu de oi si struguri m-apucasem sa vorbesc, dar cum pastrama a fost motivul m-am simtit obligat s-o mentionez. Deci, intru la unguri in magazin si privirea-mi zburda absenta pe salamurile si cirnatii care atirnau pe pereti. Dar n-a apucat sa zburde prea mult ca s-a impiedicat de un mare ciolan afumat. Si instantaneu s-a dezlantui potopul, in gura. Oricum, bine ca nu s-a revarsat, ca m-as fi facut de fecale. Am reusit totusi sa-l stavilesc, cumparind ciolanul.
Asa ca astazi, l-am bagat pe domnul ciolan la fiert, impreuna cu baza tuturor mincarurilor, TCM-ul. Nu bai, inginerilor, nu ma refer la Tehnologia Constructiilor de Masini, ci la telina, ceapa, morcov. Adica, o ceapa maruntita, un bat de telina maruntit si un morcov. Morcov, adica leguma. Si dupa ce ciolanului i s-o blegit muschiul, am bagat si doua cutii de fasole cu ceva rosii distruse, cum s-ar spune, facute piure. In menu si-n acelasi pret voi introduce si o salata de varza murata cu ulei si piper pentru ca fasolea sa alunece in voie, fara coeficienti de frecare. Ce sa mai spun, o minunatie de splendoare! Sotia va fi incintata si poate si fiu-meu, desi ala e mai canadian si se strimba la unele preparate pe care astia nu le consuma.
Si uite asa, am incalecat pe-o sa si-a cazut calu cu mine. Alla prossima!
Pun si doua poze cu fasolea si salata, la cerea lui Vladen.
Lipsesc pozele sau da rateuri telefonul meu? 😀
ApreciazăApreciază
Vladimirescule, chiar crezi ca fasolea cu ciolan are nevoie de poze? In primul rind e inestetica, oricum ai aranja-o, ca doar d-aia ma compar cu porcu’. 😆 Si-n al doilea rind, inca n-am servit-o. Mentionez ca salata de varza contine si muraturi, ca daca tot erau acolo, am decis sa le promovez si pe ele. 😉
ApreciazăApreciază
Ah! Uitasem sa-ti spun, a propos de fasolea cu ciolan, ca astazi mi-am dat seama, in timp ce culinaream, ca democratii americani sunt mai idioti decit „Idiotul” lui Dostoievski. Spun asta pentru ca Mishkin era un tip integru si onest, pe cind astia sunt si idioti si nenorociti 😉
ApreciazăApreciază
Da, sufletul meu gurmand are nevoie de poze 😀 . Pot sa-mi inchipui, dar vazutul o baga asa din virtual in real, macar putin :)). Si muraturile vreau sa le vad! Ca anul asta n-am pus.
ApreciazăApreciază
M-ai mincat. Bine o sa pun doua poze, ca esti mai pretentios ca o nevasta. 😆
ApreciazăApreciază
Multumit, bade? 😆
ApreciazăApreciază
Asa! asa! Auzi bai la tine ca n-arata bine! Sa mor cu ecranul in fata! Ia sa vedem de gasim ciolan 😀
ApreciazăApreciază
Ooo, arata foarte bine. Parc-ar mai fi fost mincata odata. 😆
Orice afumatura e buna. Coaste, ciolan, ceafa, cirnati, …etc. Vezi si tu ce gasesti. Nu stiu daca la Norway se afuma porcii. Chiar o sa caut pe yar curios sa aflu.
Pofta buna! 😉
ApreciazăApreciază
Am gasit ceva numit farikal. Din ce vad, adica miel si varza, pare o porcarie care se maninca cu cartofi fierti, dar na, trebuie incercata. Poate am sa fac vreodata, cindva, in the future.
ApreciazăApreciază