MmmmDa! Astazi voi vorbi despre acest tip de cod. Cum adica, „de ce?”? Pentru ca ploua. Dar nu oricum, potop, nu alta. Si nu afara, ci in gura. Si ghiciti de la ce mi se trage! Fix de la codul de care vorbeam. Ca sa vedeti, intru-n pescarie si de cum intru-mi sar direct in minciocul ochilor, doua fileuri superbe de cod. Ei bine, in momentul acela nori negri de furtuna s-au bulucit in cerul … gurii si tin-te potop. Motiv pentru care am fost nevoit sa decretez cod rosu. Si daca era rosu, musai trebuia sa compun fileul cu sos de rosii, nu prajit, asa cum mai facusem in trecut.
Bun! Asadar, ii cumpar pe amindoi ca nu se facea sa dezbin gemenii, si-i iau acasa, nu de alta, dar parca ma rugau sa nu-i mai las sa degere pe gheata galantarului. Ajunsi acasa, i-am spalat si i-am condimentat abundent, in timp ce potopul din gura continua sa-mi dea batai de cap. E si atunci i-am dat si eu in cap cu un vin alb si-o feliuta de parmezan.
Apoi am taiat o ceapa, solzisori, pentru a-i crea fileului un pat comod pe care sa se relaxeze in fierbinteala cuptorului. Pe pat am pus si-o saltea din felii subtiri de cartof, ca de, noblesse oblige. Si dupa o condimentare frugala, am asezat fileurile pe care am aruncat mult usturoi, feliute de ardei si crashed tomatoes care nu sunt doar rosii zdrobite. Daca aveti rosii proaspete, dati-le prin razatoare si indepartati pielita. Bine ar fi sa indepartati si semintele, dar ar fi prea complicat. Si nu uitati sa condimentati din nou cu sare si piper. Ca verdeata, eu am pus patrunjel, dar nici mararul nu-i provoaca vreo indigestie fileului. Chestie de gust, chef si de ce ai in frigider sau in gradina.
In cuptorul deja dogorind, am invitat codul, lasindu-l 30′ acoperit si apoi 10′ descoperit la 350F sau 176C.
Asa arata bronzat si desi nu difera ca aspect, difera, in mod cert, ca gust.
Si inca un detaliu important. Daca as fi gatit fileurile pentru musafirii de miine sau pentru cei de duminica, le-as fi portionat in prealabil, pentru un aspect mai profesional si mai atragator. Dar cum pentru musafiri am alte preparate, i-am gatit intregi. Asta e motivul pentru care taietura arata mai mult a ruptura.
Auzi, papa? Nu cumva prin reţeta asta scrie şi că citez: „pentru mai mult gust, se recomandă livrarea la adresa cititorilor pofticioşi”? Că parcă eu aşa o ştiam 😀
Distracţie faină!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Potecuto, stii tu ceva, dar formularea era diferita: daca va place reteta, sunteti invitati la masa. La mine usa-i deschisa musafirilor de oriunde. Si pentru clarificari, invitatia ii include si pe cei nedoriti pe blog, ca daca nu putem ajunge la un numitor comun, comunicind, poate putem ajunge, mincind. 😆
ApreciazăApreciat de 2 persoane
M-am logat ca sa pot like-ui.
Papa, te iubesc foarte mult!
ApreciazăApreciază
Agapi, iar eu te iubesc … logata.
De fapt, daca stau sa reflectez pret de-o clipa, ajung la concluzia ca te iubesc si logata si nelogata, doar ca logata te simt mai aproape 😉
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Eu n-am intalnit inca codul care sa-mi placa :D. Dar m-as baga macar sa gust
ApreciazăApreciază
Poate pentru ca nu-l gatisem eu 😆
ApreciazăApreciază