Petrecerea, dupa cum banuiam, a fost mai mult parastas. N-a fost atomic, cum o sugereaza titlul, dar a fost ucigator de anost. De fapt as putea sa-l descriu in patru-cinci cuvinte: „cine m-o fi pus?”. Dar intrucit stiu raspunsul, n-am sa intru-n amanunte, ca nu-i elegant. Tac si-nghit. Macar de-as fi avut ce sa-nghit … Bai, am spus ca tac!
Pe la zece seara am ajuns acasa. Devreme, ca asa-i la parastas. Si dupa ce am mincat vreo trei sarmale, ca deja nu se mai putea, am intrat pe blog sa vad cine nu mi-a mai comentat, ca de like-uri sunt cam satul si inca n-am reusit sa inteleg de ce un cineva caruia-i place ce citeste, refuza sa comenteze. Bine-ar fi fost ca like-urile astea sa fie comentarii, dar cum nu sunt, ma uit la ele ca un adevarat colectionar de avatare. A propos, se poate face schimb de like-uri, daca ai dubluri? Nu-i asa c-ar fi interesant?
Mmmmda! Si astazi, desi sarmalele ma priveau cu-nteles, m-am gindit sa schimb registrul, napadit fiind de alte pofte, ceva mai meridionale, trezite de amintirea Athenee Palace-ului de acum 40 de ani. Ca asta faci la parastase, ti-aduci aminte de trecut si de trecuti. Si cum in vremurile alea de rastriste snitelul milanez era la mare cautare, am hotarit sa-l reeditez. Evident ca asta n-a fost chiar milanez, as spune ca a fost, mai degraba, o combinatie inedita si personala. Cum spaghete n-aveam, am folosit fettuccine la care n-am folosit sosul traditional, ci arrabbiata, ca e mai codimentat, mai cu personalitate.
Si intrucit pasta e rezolvata, zic sa trecem la snitel care nu e nici pe departe ca ofilitura aia vieneza care-i mai buna sa te uiti prin ea la eclipsa, decit s-o maninci. Dar cum n-aveam porc si nici vitello, am folosit piept de pasare, desi cind vine vorba de piept, il prefer pe cel cu care am fost obisnuit de mic. Dar na, fiind vorba de snitel, ala de pasare e de preferat. Mai ales ca dupa ce le-am prajit, ca nu locuiesc singur, le-am incoronat cu niste mozzarella si citeva faramituri de busuioc. Asa ca, uite ce-a iesit.
O minunatie, nu alta. Minunatie pe care am mincat-o pe nerasuflate. Dar sa nu va imaginati ca de acum in colo o sa-mi trag toata mincarea-n poze, oricit ar fi ea de sexoasa, ca pina la urma asta-i VatiClan, nu Play Boy.
Domnule papa-master, de ce naiba nu te duci la concursu ăla cu „cei trei mușchetari” ?
Auzi ce chestie, după sarme îl apuca pofta de șnițel vienez, da de pui. Acuma nu pot contrazice, da din câte știu io, ăla în Viena nu se face din pui.Da cum io nu prea mânc așa ceva poate greșesc.
ApreciazăApreciază
Don’soara, cind vine vorba de arta, fie actorie, fie muzica, fie pictura, fie culinara, parerea mea e ca orice competitie e o prostie. Arta e arta si nu poate exista o apreciere obiectiva. Si atunci, la ce bun concursul? 😉
D-asta am si spus ca snitelul meu e mai altfel, fiind din piept de pasare, nu din vitel sau porc, asa ca alea traditionale, vieneze sau ba. 😆
ApreciazăApreciază
No, că bine zici !😂😃
Adevărul este că ai talent și la arta culinara!
Repet, și!!!
Presupun că nu te-am supărat, știind că spiritul de glumă nu îți este necunoscut!
Zi faină! 😊
ApreciazăApreciază
Don’soara, bag sama ca vrei sa-ti gatesc si tie, ca prea ma complimentezi 😆
Eu cind ma supar o afli, fara dubii si ambiguitati 😆 Nu, nu e cazul sa crezi ca m-ai fi suparat cu ceva. Si oricum, tin la trinta 😆
ApreciazăApreciază
Domnule !!!
Nu cred că mai e nevoie, nu de alta da azi baş am mâncat niște salată în Mall. Și înghețată nu cred că ști să prepari. Pe urmă, io cred că în primul rând trebe să prepari gustări pentru frumoasa soție a domniei tale !!!😊
Pffff, am trecut la bătaie! As zice să nu te pui cu mine !!! 😉 😂😃😂
ApreciazăApreciază
Salata! Ei da, aia mincare! 😆 Numai ca sotia nu prea ma accepta doar cu atit. Zici gustari facute de mine? Poftim gustari
https://v2valmont.wordpress.com/2011/09/11/gatitorul/
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Sunt mutăăăăă !
Dom’ne ești un geniu !
Parol mon cher!
Acu vorbesc serios, chiar ești! Ce naiba să mai zic.
ApreciazăApreciază
Ma bucur ca-ti plac 😉
ApreciazăApreciat de 1 persoană
In legatura cu trinta, glumeam si eu, asa.
Nu sarii la bataie ca-s pacifist convins. Sa fac plici! 😆 😆
ApreciazăApreciat de 1 persoană
papagigli, sunt obișnuită, printre bărbați lucrez. Îți imaginezi că știu să mă adaptez. E ceva firesc pentru mine.
Seară frumoasă!
ApreciazăApreciază
Am mai discutat eu cu doamne adaptabile si mi-am luat o multime de genti virtuale-n cap, de nu mai aveam loc de cucuie 😆
Buona notte a te!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
😂😃…erau poate doar „adaptabile”, eu sunt „adoptată ” de băieții (colegii ) mei,ș’apoi damele alea aveau doar genți, io circul cu trolleru’ 😃
Mulțam fain!
Asemenea!
ApreciazăApreciază
….am trimis prea repede, că mai am de zis. Așa deci.Acu nu-i miezu nopții, e 4,53, și prin urmare primul articol care mi-a răsărit în cale îi ăsta, cu mâncare, explicata în detaliu și pusă pe masă, de parcă ar putea cineva să se sature privind poza.😃Și în plus cică un anume sos are personalitate! 😀
Io gata, dacă nu fac și io, nu mă las. Și fiindcă înghit în sec, îți fac un cadou, 100 de likeuri 😂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Maria, eu iti propun sa ma citesti pe la 5PM, pentru a preintimpina efectul surprizelor culinare 😉
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Că bine zici !
Mă voi conforma !
Seară faină!
ApreciazăApreciază
Iar io-ti doresc o seara pe placul tau! 😉
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Nu-i corect, la 5.36 sa vad papa bun! :)))
ApreciazăApreciază
Next time renunt la poze 😉
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Nuuu, pune doar un semn pentru a ma avertiza si ma uit dupa 12. :))
ApreciazăApreciază
Bun, asa am sa fac. Voi pune ca subtitlu – Citeste numai daca esti satul 😉
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Papa, dar cu asta ce ai vrut sa spui: „Mai ales ca dupa ce le-am prajit, ca nu locuiesc singur, …”? Stim ca nu locuiesti singur, dar ce are a face asta cu prajitul? Singur/nesingur, prajitul de snitel e sfint ca doar nu sintem canibali.
Nu ca n-ai fi inventiv culinar… Vai ce mai esti!
ApreciazăApreciază
Agapi, n-are cu prajitul, are cu „le-am” in loc de „l-am”, Explicasem, simplist, de ce am facut mai multe si nu unul singur. 😉
ApreciazăApreciat de 1 persoană
povestea cu laicurile e simplă, vine dinspre feisbuc. e mai ușor să apeși pe-un boton decât să citești până la capăt, să înțelegi și să dai o replică.
cât despre parastas… știi că se zice că totul e pe măsura așteptărilor. io aș fi pretextat o lene cronică și aș fi stat acasă.. la șnițelul din dotare. 🙂
ApreciazăApreciază
Asa e, doar ca mie neplacindu-mi cind invitatii-mi cancel-eaza participarea, la rindu-mi nu cancel-ez nici eu, fie si la parastase. Asta nu ma impiedica, totusi, sa ma lamentez, dupa cum vezi 😆
ApreciazăApreciază
Ohh,frumos mi-s,mandru mi-s ,ohhh ,f…m-as….sa fie un parastas vesel ,ca n-ajung pietricele in ferestre .
Da-ti cu bolovani,sa se auda si sa-l nimerim la fix .
Eiii ,cate like uri fac vorbele aistea ??? Happy ??! 😉
What’s for dinner ??I’m short in ideas …;)
ApreciazăApreciază
Eu nu zic sa nu ma like, ca merit 😆 ,dar daca tot ma like, baga si un comment, ca nu-ti cade mina 😛 Ca d-asta-i zice „de socializare”, sa ne socializam pe noi, nu sa ne check mark unu’ pe altu’ 😉
Dinner? Baga si tu o rata pe varza si vezi, nu uita de mamaliga si ardei iute. 😆
ApreciazăApreciază
Ba ar fi frumos să pui poze cu ce mai bucătărești. Și pe mine mă apucă creațiile prin bucătărie și se spune-n târg că gătesc bine. Dar anumite combinații nu le pot mânca. Nu că nu sunt bune. Or fi pentru alții. De exemplu paste cu snițel. Pe lângă faptul că e o bombă, o boaaambă calorică, mintea mea stomacală nu le agreează. Așa că poza frumoasă, bucătarul priceput, dar mie dă-mi ori una, ori alta. Plus o salată verde-verde. 😀
Cât despre like-uri, ce-aveți fraților cu ele? Dacă omul citește, râde dar n-are inspirație să zică? Îți dă și el acolo un semn: am trecut, am văzut, am lăicut. 😀
ApreciazăApreciază
sweetie, pai eu chiar crezi c-o sa bucataresc pentru fiecare-n parte? Da si tu proteina de-o parte si arde-o pe carbohidrati, daca nu vrei sa le azmestici din motive de talie, de celulita sau de compatibilitate stomacala 😉
Zici ca sa-ti dau una? 😆 Nu, uite cum facem. Doar asa ca te cunosc, data viitoare am sa le pun in farfurii separate si cu numarul de cal/100 gr. si daca si atunci mai faci mofturi, te pedepsesc. Groaznic. 😆
ApreciazăApreciază
Stai ca uitasem ce era mai important 😆
N-am nimic impotriva like-urilor, daca sunt urmate si de doua, trei cuvinte ex: Mi-a placut / Sa te fut! 😆 😆 😆
Uite si ceva cu salata, just for you 😉
https://v2valmont.wordpress.com/2011/07/07/lets-food-2/
ApreciazăApreciază