Asa cum nu am incredere in Curtea Constitutionala, care sunt convins ca va analiza functie de cine i-a numit sau functie de afinitati politice, tot asa prevad ca in mod natural se va ajunge la acel 5-4 previzibil, moment in care, ori o vor pune de un compromis, adica un fel de 69, ori va ceda careva (care o avea prin familie vreun dosar penal in formare) si vor realiza acel visat 6 din 9. Stiu, bine ar fi sa n-am dreptate si indivizii sa-si aduca aminte la timp ca-s judecatori si ca normalitatea le cere sa fie independenti si echidistanti, dar cum astora, ai lui BaSecu, le cam place sa ignore realitatea, mi-e greu sa cred ca aceasta minune ar fi posibila. Si inca ceva important, este evident ca maghiarul va juca o carte mare si hotaritoare, ceea ce mi se pare absolut ridicol, dar uite ca asta e alta realitate, realitate pe care si USL-ul ar fi trebuit s-o ia in consideratie si s-o arda pe la Covasna, nu la Londra, ca mai nou si de bon ton concediile se petrec in ungurime.
In fine, considerind totusi ca unii dintre judecatori or fi avind si ceva coloana vertebrala, desi degradata de povara poruncilor, am sa le sugerez (termenul o fi venind de la 69?) cam ce consider ca n-ar fi nevoie sa le fie sugerat, intr-un stat de drept.
1. Le-as sugera ca la luarea deciziei de miine, sa analizeze legile si Constitutia, nu poruncile primite din diverse directii si guri de canal.
2. Le-as sugera sa judece cu impartialitate si nu partinitor, functie de interese partizane sau personale.
3. Le-as sugera de asemenea sa nu analizeze cum poate fi ocolita legea fara a li se putea imputa acest lucru, ci cum pot fi respectate litera si spiritul legii, chiar daca cineva le va spune mai apoi „nu e bine judecaorule, mi se pare ca eu te-am pus presedinte”
4. Le-as sugera in acelasi timp sa dea dovada de mindrie si spirit profesional, luind o decizie prin care sa-si redobindeasca independenta si care sa le permita renuntarea la servilismul si slugarnicia ultimilor ani.
5. Le-as sugera ca atunci cind vor analiza toate datele si vor lua decizia, s-o ia cu gindul la alegatorii cinstiti, nu la boicotisti si trisori.
6. Le-as mai sugera sa-si bazeze decizia pe nevoia de dreptate a poporului roman, nu pe cea de frauda a unui paranoic securist.
7. Le-as mai sugera sa fie demni, nu vinduti intereselor strategice americane sau intereselor europartizane si eurofinanciare.
8. Le-as mai sugera sa analizeze realitatea demografica, nu falsul perpetuat in ultimii ani din interese usor de inteles.
9. Le-as mai sugera, si cu asta inchei, sa fie romani, pe cit posibil.
Jigodiile au ales jigodia si asta imi intareste convingerea ca am facut bine plecind din Romania. Tradatorii se afla in interiorul tarii, nu in afara ei.
Va salut si va urez sa traiti bine!
Lasa, papi… noi sa fim sanatosi…
ApreciazăApreciază
Sa intelegem ca asta a fost tot?
ApreciazăApreciază
la anul, traiane. s-au calificat deja ucrainienii. asta a fost tot.
ApreciazăApreciază
anowen
sau poate mai avem bafta de un referendum.
ApreciazăApreciază
69 frantuzesc? :))
ApreciazăApreciază
exerciţiu (liber?) de imaginaţie: să zicem că sunt unul din judecătorii Curţii Constituţionale, să zicem că am votat(sau am boicotat), căci şi eu sunt pe listele electorale permanente…apoi trebuie să mă pronunţ asupra referendumului, iar alegerea mea trebuie să fie obiectivă; cum fac, devin amnezică? uit că am votat(sau am boicotat)? sau?
în fine, bun găsit, pa pa! 🙂
ApreciazăApreciază
bun gasit si tie, dar fi mai clara, pentru ca serios, ma aflu intr-un labirint din care nu ma vad iesit de unul singur
ApreciazăApreciază
Păi, e firesc ca la doi ani de când an comentat să nu înţelegi mesajul. 🙂 Dar atunci ai înţeles, dovadă comentariul de sub acest comentariu. 😉
ApreciazăApreciază
*am
ApreciazăApreciază
Hai ca sunt simpatic! 😆
Intrasem prima oara pe email-ul acestui blog unde se afla peste 3K de mesaje nedeschise. Am raspuns la citeva, fara a urmari si data la care au fost primite. Scuza-ma!
ApreciazăApreciază
🙂
ApreciazăApreciază
almanahe
intrebarea e justificata si dupa cum stim cu totii, si ei E oameni, asa ca nu-mi fac niciun fel de iluzii ca deciziile sunt luate de acasa, functie de interesele si poate convingerile proprii. mi-e greu sa-i consider neutrii, atit pe ei cit si deciziile pe care le iau, mai ales cind vine vorba de politicienii care i-au numit in functii sau care ii pot santaja cu vreo „scrisorica” 😉
ApreciazăApreciază