Curcanul m-astepta in frigider, mustind de nerabdare. Mi-l propusesem, dar uite ca m-am impiedicat de-un piept de rata, si cum acestei oratanii nu-i pot rezista, oricit ar macani ea de mult, m-am hotarit sa-l introduc in opera de arta culinara pe care urma s-o compun.
Ca uvertura, m-am gindit sa bag o punguta cu doi bani. De fapt, la bani am renuntat, avind fierul deja cam ridicat, inlocuidu-i cu doua alune si o picatura de got cheese. Bine, acum sa nu va inchipuiti ca punga era chiar punga, dar am facut-o sa arate ca atare, din felii de somon afumat. Ca vorba-ceea, prezentarea are si ea rolul ei, pe care nu-l pot contesta decit necuvintatoarele .
Trecind la actul I, am compus o supa si pentru ca mai aveam ceva mazare in congelator, m-am gindit s-o pun de-o crema in care am introdus si-un bemol de cartof. Ceapa am calit-o cu ulei de masline in care bagasem la macerat ceva cimbru si busuioc pentru a-i da o aroma placuta. Si pentru ca din mazare, ceapa si cartof ar fi iesit doar o pasta, am bagat in blender, treptat, stock de rata pina am obtinut consistenta dorita. Dupa ce mi s-a parut suficient de supa si de crema, am adaugat si citiva stropi de vodka pentru a-i da un kick si pot spune ca a fost o idee extraordinara. Pe linga kick, vodca mi-a dat si ideea de-a servi supa dintr-un shot de vodka, dar intrucit cele pe care le aveam in casa erau prea mici, am ales pahare de vermouth.
Si uite asa am ajuns la ultimul act in care, dupa cum spuneam, pieptul de rata juca rolul primadonei. Ca garnitura, am „confectionat” un sos de dovlecei si pentru culoare, am pus tot morcovei, ca si la supa.
Asa ca, pofta buna si nu uitati, „cooking is sexi”
ete ca eu tot rata am gatit ieri… niste chiftelute din piept de rata, ca altfem nu mancam asa oratanie :)… si apropo de morcovi, ti-am zis mai de mult ca-ti trimit o poza cu un morcov din gradina de la tara :)… ti-o pun acum pe email 🙂
ApreciazăApreciază
asa zice Andy…si nu pricepeam de ce zice asta….acum inteleg 🙂
ApreciazăApreciază
ai tu ce ai cu morcovii. 😉
ApreciazăApreciază
Habanero
Pai nu-i pacat de bunatate de piept sa-l faci chiftele? Eu nu l-as toca nici sa ma platesti ( in lei, nu in natura 😉 )
ApreciazăApreciază
roxy
m-asteptam sa-ti exemplifice. hmm! afirmatia ta nu-l pune intr-o lumina favorabila. 😉
ApreciazăApreciază
psi
O batrina, de pe-aici, mi-a spus odata ca morcovul reprezinta viata, ca doar el e vivace…cind e. si batrinii stiu ce vorbesc 😉
ApreciazăApreciază
papa, as risca sa mananc singura o rata intreaga… mai era si mare 🙂
stai ca nu mai merse netul, iti trimit morcovul acum 🙂
ApreciazăApreciază
seara buna tuturor!
ApreciazăApreciază
BR
M-ar interesa mai mult o scoica 😆
ApreciazăApreciază
anowen
Buna sa-ti fie inima calatorule! 😉
ApreciazăApreciază
Pe unde dracu o umbla Emiru, de nu mai apare cu updates? 😆
ApreciazăApreciază
nu e ala din poza? mie asa imi parea.
ApreciazăApreciază
buna seara anowen !
ApreciazăApreciază
Daca te referi la prima poza, da, el e 😆
ApreciazăApreciază
papa, scoici am avut weekendul trecut 🙂
ApreciazăApreciază
BR
Si tu? 😆
ApreciazăApreciază
Apropos
Doi pensionari cardiaci
– Mai futi?
-Anul trecut am futut odata. Anul asta cred ca trebuie s-o mai raresc.
ApreciazăApreciază
Interesant! Petrolu conduce cu 1-0 la Cluj cu CFR-ul 😉
ApreciazăApreciază
bai, sexy – nesexy, tura asta mi-a placut aranjamentul. in afara de paharul ala cu supa, care este mult prea delicat pentru mine. totusi ai pus vodka, iar asa ceva nu se refuza. esti artist!
ApreciazăApreciază
papa
Vorba felinei, la mancare nu ma uit. Doar la poze…
Hai ca urmeaza Steluta, poate ne radem si noi.
ApreciazăApreciază
traian, iar ai chef de râs? dacă e stoaia e de râs garantaaat! 😀
ApreciazăApreciază
Salutare!
Ultima poza e desertul, papa? Ce vin ne-ai recomanda?
ApreciazăApreciază
anowen
ma tu vrei supa cu oala? 😆
ApreciazăApreciază
Traian
Pina la Steaua, as vrea sa rid de cefere, daca mi-o oferi Petrolu ocazia 😉
ApreciazăApreciază
popi
Poti sa-i spui si desert, daca vrei sa discutam codificat 😉
Ce Vin? Vin sa te tuc! 😉
ApreciazăApreciază
Hai ca-i bine! Chefereul pierde doua puncte cu Petrolul
ApreciazăApreciază
Poftim de vino!
Am o problema cu morcovul din supa: de la mine arata ca o taratoare incercand sa iasa din pahar. 🙂
ApreciazăApreciază
ai inteles gresit 😦
el mi-a explicat si exemplificat…..doar ca , asa-s eu , mai inceata 🙂 si n-am priceput din prima….sau n-am vrut 🙂
ApreciazăApreciază
popi
Bine, tie nu-ti voi da cu morcov 😆
ApreciazăApreciază
Steaua a si furat-o 😉
ApreciazăApreciază
Roxy
Deci a trebuit sa dai de mine ca sa intelegi 😉 Inteleg 😀
ApreciazăApreciază
la pauză jiji vine cu unsprezece oi, alea cu care a vorbit el înainte de meci, să dea pept cu oţielu! ioooi! 😆
ApreciazăApreciază
Juve – Milan in paralel cu Steaua – Otelul 😆
ApreciazăApreciază
psi
de ce-si aduce oile, s-a saturat de berbecii astia? 😆
ApreciazăApreciază
Mda, slabutz si acolo.
ApreciazăApreciază
Bai, Milan tot cu pensionarii…
ApreciazăApreciază
Bun berbecul ala …balan! 😉
ApreciazăApreciază
Meciul egal era mai bun 😉
ApreciazăApreciază
papa, apropo la ce fu bancul ala? =))
ApreciazăApreciază
Cum la ce? Pai nu vorbeam de scoici? 😉
ApreciazăApreciază
aaa… da, cardiacii trebuie s-o rareasca cu scoicile, ai dreptate =))
ApreciazăApreciază
si apropo de ultima poza, as fi preferat unu mai copt, asta micu mi-e teama sa nu-si lase degetele prin bucatarie =))
ApreciazăApreciază
BR
Sa vad ce pot face pentru tine 😆
ApreciazăApreciază
A plecat toata lumea la culcare? Inainte sa va citesc povestea despre Muntii Stancosi? Ei, asta e, o cititi si singuri cand va treziti. 🙂
ApreciazăApreciază
Cam ,,necopt” desertul, Papi…
Neata la toata lumea…de la mine azi,doar cafea.
ApreciazăApreciază
Emiru, da-mi si mie link de la blogul tau, sa te citesc 🙂
ApreciazăApreciază
neata, scorpiuta!… eu am fereastra si mi-o petrec pe la biblioteca ( sunt la scoala)
i-am zis si eu lui papi, ca e cam crud desertul =))
ApreciazăApreciază
BR
Pe Emiru’l gasesti la mine in Blogroll
ApreciazăApreciază
Si hai bonjour popeur! Iar e luni 😦
ApreciazăApreciază
scorpiuto nu mai face mofturi ca ti-l suprim si p-asta! 😆
ApreciazăApreciază
Papa aka „artist gastronom emerit”,
înca o dovada vizuala a talentului tau de „chef”… Btw, o prietena(medic) gateste cam la fel de finutz ca tine, „de la cuisine moderne”, uneori trebe sa ghicesti ce-ai în farfurie, dar e mereu surprinzator de delicios… De-acord cu tine: cooking is sexy(too!), iar un prânz sau o cina rafinata sunt „un preludiu” placut, adica îti trezesc „pofta” de-a continua cu „desertu'”… 😉
iata o glumitza de circumstantza:
un cuplu înlantzuit la receptia unui hotel, valetu’ le urca bagajele-n camera, apoi revine cu cina deja comandata, le ureaza „bon appétit!” si-l întreaba pe client:
– Monsieur, totul e O.K. sau mai doriti altceva?…
– nu, merci!
– poate sotia dvs, mai doreste ceva?…
– ah, bine ca mi-ati amintit: mâine-dimineatza, cu micul dejun, va rog sa-mi aduceti o carte-postala si-un timbru pentru ea!
===
si cum îti plac „scoicile”(continutu’ lor, cu piciorus cu tot… 🙂 ), iata preferatele mele, cu morcovei crocanti:
Coquilles St Jacques aux agrumes… yummy! Bon appétit! 🙂
ApreciazăApreciază
seara buna!
ApreciazăApreciază
🙂 Papiiiii…e prea tanar pentru mine….:(
ApreciazăApreciază
cred ca papa e vesnic tanar. dar are destula experienta, nu fii trista.
ApreciazăApreciază
anowen 🙂 nu vorbeam de papi ci de desertul lui(dar oricum stiai asta)
ApreciazăApreciază
sara bună.
ce mai morcovim astăzi?
ApreciazăApreciază
scorpio
esti sigura? nu stiam ca tipul ala e un desert pentru papa. dar nici nu ma bag. e treaba lui.
ApreciazăApreciază
edison lighthouse! beton, frate!
ApreciazăApreciază
BR
http://travel-blog.ro
Nu stiu de ce mi se schimbase linkul de la avatar ca era pus acolo, initial
ApreciazăApreciază
anowen era un bucatar ,,desert”…offf,nu suntem pe aceeasi lungime de unda…
ApreciazăApreciază
scorpio
ma maguleste titulatura de bucatar desert. 😆
ApreciazăApreciază
anowen
zici ca ne inviti la baclavale?
ApreciazăApreciază
emiru’
baclavale si cafea. desi se spune ca baclavalele isi au originea in lumea araba, nu otomana, n-am vazut asa ceva pe aici. nu e cazul acum. dar cat am mai stat prin civilizatie, n-am zarit baclavale.
ApreciazăApreciază
anowen
hai la noi, gasesti baclava si la centrele de paine.
ApreciazăApreciază
anowen..chiar si eu sunt sexi cand gatesc si am sortul meu de bucatarie cu imprimeu ,,sutien si budigai” 🙂
ApreciazăApreciază
scorpio
o iau ca pe o invitatie? 🙂
ApreciazăApreciază
Nuuuuu…aoleu…ce zic eu..:)
E clar,cu voi nu se poate..ma bag la nani!! Noapte buna.
ApreciazăApreciază
Am inteles. Deci nu e invitatie, e obligatie 😆
NB!
ApreciazăApreciază
pfaa… iar am lipsit la baclavale? măăăă, ce pretini! halal. mâncaţi-le voi pe toate.
ApreciazăApreciază
Emiru, merci! l-am gasit in blogroll la papa 🙂
ApreciazăApreciază
anowen, fac eu baclavale si te invit :)… da sa vezi ce prajitura buna, cu tuica, fac… toti care au gustat-o au mai vrut 🙂
ApreciazăApreciază
Mel
Nu sunt adeptul legumelor distruse-n fiert si-n prajit. Putin calite sau date-ntr-un clocot, da. Scalop-ul meu in scoica arata mai sexos, zic eu 😉
ApreciazăApreciază
Fetelor, v-ati lins pe … buze 😉 de acum voi baga numai doamne la „desert” 😛
ApreciazăApreciază
Baclavale sarailii! Ce-i aici neica, pasalic turcesc? 😆 Vreun harem, nu va dadea prin minte sa organizati. Chiar si fara eunuci 😉
ApreciazăApreciază
papa, niste „poale-n brau” ceva? 🙂
ApreciazăApreciază