Uite cum sta treaba cu portionarea ratelor. Ma ocup mai intii de piepti, pentru care am o slabiciune binecunoscuta si, zic eu, fireasca. Apoi copanele, care desi imi plac, le indepartez. Asta nu inseamna ca voi arunca aripile si carcasa, care sunt cam saracute-n carne, dar jupoi pielea de pe ele si o fac jumari. Jumarile le arunc, evident, dar grasimea o bag la borcan, pentru viitoare figuri culinare. Apoi fierb belita, impreuna cu morcovi, telina si ceapa, cam pina o iau toti dracii. Cind fiertura e gata, strecor stock-ul si-l pastrez in borcane, iar carnea care ramine, cam un pumn de aschii, o fac rulouri cu foaie de orez si le servesc ca aperitive, cu un sos thailandez, dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos.
Apoi, am pregatit o crema de squash, ca tot a venit toamna. Squash-ul asta face parte din familia dovleacului si aici se foloseste destul de des in culinareala.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
La felul doi, m-am gindit sa bag copane de rata pe un pat de polenta, mamaliga mai pe romaneste, acompaniate de un sauté de ciuperci. Intentionam si un sos, dar cel la care ma gindisem, nu mergea cu mamaliga, asa ca-l voi lasa pentru o data viitoare.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Nu, nu a fost fancy, dar a fost disperant de bun. Crema, desi n-am folosit niciun fel de crema, a fost incredibila si nici n-a avut gustul specific de dovleac. Despre rata ce sa spun, e buna data dracului!
Pofta buna si nu untati, „cooking is sexy”
Papa
Vad ca n-ai mai apucat sa termini desertul. Sa fie de vina… 😀
ApreciazăApreciază
pai, bine mai, ai zis ca ai indepartat copanele, dar la rata asta, ultima, vaz ca le are lipite. 😀
ApreciazăApreciază
interesant… desertul.
peste restul pozelor am sărit cu graţie.
niaţa tuturor.
ApreciazăApreciază
Johnny Raducanu s-a stins dimineata. RIP!
ApreciazăApreciază
Banuiam eu ca va sta mintea numai la „desert” 😆
Nu vedeti ca trufandaua fusese deja tavalita prin faina? 😉 Cam asa ceva
ApreciazăApreciază
anowen
Ce faci coane, treci de la sex la „sa-i fie tarina usoara?”
ApreciazăApreciază
papa
cand fata a fost pusa cu bucile pe masa, faina aia era inca grau. inca se mai vad urmele mainilor lui, ea trecandu-si melancolica degetele prin praful de un alb imaculat.
ApreciazăApreciază
anowen
Ma, da’ ce crezi ca-i fata asta, moara? 😆
ApreciazăApreciază
anowen, mie mi-a păcut melancolia aia albă de-o scrisesei tu! da puteai să dai şi tu o exprimare mai metaforică la muşchii ceia fesieri atinşi de zăpada grâului… nu? 😆
ApreciazăApreciază
Papa,
bravo pentru ratza, zburatoarea cea mai consumata în regiunea mea si pentru mamaliga aka polenta, la care adaug putin unt sarat si parmesan… 🙂
din dovleac si yams(steamed) pregatesc „une purée” pentru o tarta cu crema de castane si vanilie… yummy! 🙂
🙂 fesele alea sunt fainate sau talcate dupa ce-au transpirat buca-tarind?!… 😉
iata idei interesante cu smochine proaspete:
http://fr.pourelles.yahoo.com/blogs/blog-cuisine/les-figues-d-%C3%A0-c%C3%B4t%C3%A9-170535535.html
ApreciazăApreciază
Ceva turte facute de tanti, ti-au ramas?
ApreciazăApreciază
bai, noi suntem pe subiect sau nu?
ApreciazăApreciază
aţi vrea voi să fiţi pe subiect… 😆
ApreciazăApreciază
psi
hala(L) madrid!
ApreciazăApreciază
Ce-oti avea frumosilor cu bombelul din poza? Stiu ca v-ar place sa va impiedicati de el, da’ uite ca nu se poate 😛 L-am pus de fapt ca sa fiu sigur ca daca rata nu reuseste, macar curul respectiv sa va lase gura apa. Si vad ca mi-a reusit stratagema 😆
ApreciazăApreciază
Traian
Tanti nu face turte, face numai opturi (din coca) 😆
ApreciazăApreciază
traian, halal dinam! 😀
papa, până şi io am uitat de raţa ta, recunosc. da nu m-am dumirit ce faci cu sucitoru cela prin făină… zău de nu l-am văst abia acuşi, păcatele mele.
ApreciazăApreciază
Papa
Care rata?
ApreciazăApreciază
psi
Data viitoare n-o sa vezi nici titlul 😆
ApreciazăApreciază
Alex
Rata la banca 😆
ApreciazăApreciază
papa, tot ce-i posibil, da acu numa la titlu mă uit. mai jos nu, că mi-i ruşine! 😆
ApreciazăApreciază
mă, cam goale farfuriile alea! când vin la tine, mie să-mi pui castronu cela cu supă cremă plin, nu pe un sfert, da??? 😆 la fel şi cu mămăliga şi cu copanele de raţă… măi, eu-s român autentic, mie tre să-mi umpli maţul. 😀
ApreciazăApreciază
Georgi
Umplu orice, doar sa te stiu satisfacuta 😉
ApreciazăApreciază
psi
Aha si tu tol cu ochii pe „sexy” esti! 😆
ApreciazăApreciază
papa, păi n-ai vrea să mă uit în farfuriile tale? mama m-a învăţat că nu-i frumos să stai cu ochii în blidul altuia. 😉
ApreciazăApreciază
psi
Astea nu-s blide, sunt doar imagini cu blide, la care te poti uita linistita, fara teama de-a incalca vreun concept matern, sanatos dealtfel 😉
ApreciazăApreciază
bai, din cate citesc eu la voi, e mai sexy sa consumi ce ai gatit decat sa gatesti.
ApreciazăApreciază
Papa, da’ ma mai tii mult prin faina? Cate zile sa mai astept pana raspunzi la e-mail-ul ala? 🙂
P.s. : Nu e nicio graba, nimic urgent.
ApreciazăApreciază
ohoooo! 😆 😆 lora, care nu mai pot io dupa tine! 😆
ApreciazăApreciază
sunt bine framantate painicile alea 🙂
ApreciazăApreciază
no, dacă am lămurit cine era prin făină, io tot mă mai întreb al cui era făcăleţu… 😀
ApreciazăApreciază
Stiu sotii care au colectii intregi de melestee si in fiecare seara asteapta (cu nerabdare chiar) dupa usa de la intrare sa afle care e cel mai eficient. Incepe sa-mi fie frica pentru insuratii din zona…
🙂
ApreciazăApreciază
Cine il stia pe frumuselul asta si nu mi l-a cunoscut si mie, a incurcat-o cu mine:
ApreciazăApreciază
Frumusetea asta o stiati? Am gasit-o la TLON-arie:
ApreciazăApreciază
Lora
Are si faina rolul ei 😉 Sorry agapi, dar pe email intru mai rar, iar acum, de cind am uitat password-ul, intru numai de la serviciu, ca memoria aluia nu s-a fucked up yet. Miine-ti raspund, negresit (de la serviciu)
ApreciazăApreciază
BR
Da, mare dreptate ai! Bune ca piinea calda 😉
ApreciazăApreciază
psi
Draguto, subiectul postului de fata nu e facaletul, ci piinicile 😆
ApreciazăApreciază
Lora
Ce-i aia melesteu si nu, nu-l stiam pe frumuselul ala, asa ca nu eu am incurcat-o 😆
ApreciazăApreciază
Inter a mincat bataie si de la Novara!!! Gasperini e pe faras.
ApreciazăApreciază
Nu are nimeni un Dex aproape? Vezi poate spune aici ce inseamna …
Ciao, anowen… 🙂
ApreciazăApreciază
of, papa, păi nu e democraţie la tine,da deloooc…. nu mai e sexy cooking, dacă ne uităm numai şi numai la pâinici.
io vreau melesteu, am zis! (care adică tot făcăleţ iaşte) măcar pentru că pâinea dăunează grav siluetei!
ApreciazăApreciază
psi
ai grija ce-ti doresti…
ApreciazăApreciază
Pai de unde era sa stiu eu ca melesteul e facalet? In fine, melesteu, helesteu, who cares? Desi ala din imagine nu cred ca-i facalet, ci d-ala care intinde coca si pe care nu stiu cum il cheama. De fapt, nici nu cred sa fi stiut vreodata. 😛 😆
ApreciazăApreciază
Lora
Mail
ApreciazăApreciază
OK, l-am gasit pe google, ii spune sucitor, aluia cu care intinzi coca 😆
ApreciazăApreciază
papa, îi melesteu, m-am uitat io cu atenţie la poză… sucitoru e mai gros, pe cuvânt! 😆
traian, întotdeauna am grijă… 😀
ApreciazăApreciază
papa,
de facaletz si de elesteu am auzit, de melesteu, jamais! la noi „sucitoru'” se numeste rouleau-à-patisserie… 🙂
ApreciazăApreciază
psi
Mda, nu reusesc sa asociez facaletul cu faina. Sucitorul, da, chiar daca zici tu c-ar fi mai gros 😉
ApreciazăApreciază
Mel
Exact, rulou i-as fi spus si eu, daca m-as fi referit cumva la unealta asta, ca nu prea-mi dau seama ce suceste 😆 Mai repede ias spune sucitor, facaletului.
In fine, ce s-o mai zbatem, vibratorul e mult mai elegant si eficient 😆
ApreciazăApreciază
papa, da de unde ştii tu că-i eficient? 😀
ApreciazăApreciază
psi
Mi-a soptit o „pasarica” 😉
ApreciazăApreciază