Nu, nu m-am gatit pe mine, dar am gatit pentru musafiri, de mi-au sarit capacele. Nu zic, mi-a facut placere, ca de fiecare data, dar nu pot spune ca daca mi le-ar gati cineva, as spune, nu! In fine, tinind cont ca pozitia de bucatar al familiei mi-a revenit mie, si nu de ieri, de azi, n-am a ma plinge. E foarte adevarat ca am si satisfactii, ca de exemplu aseara cind fiecare plate a fost apreciat de toata lumea si nu pe pitici, ci in gura mare. Iata despre ce a fost vorba.
Am deschis masa cu un tratar de wild sockeye, apoi o supa crema de asparagus cu bacon, dupa care scalop cu seaweed salad si sos de ardei.
………………………………………………………………………………………………………………….
Nu, n-am terinat, de fapt am continuat cu wild sockeye la gratar, cu sos de mazare si busuioc, salata de lobster si piept de rata la gratar, cu salata.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
……………………………………………………………………………
Evident ca au urmat cafele si tort, dar cum pe alea nu le-am compus eu, n-avea rost sa le trag in poze
Cam asta a fost. Miine, back to work, da-r-ar toti draci-n ea de munca, ca urit mi-e de ea! Hai sa ne mai veselim cu africanii astia
Impresionant.
ApreciazăApreciază
Ohayo gozaimassu, Papa-san! 🙂
splendid si delicios, comme d’habitude… 🙂 Adaugi mereu acea „touche personnelle” papala si-ti ies niste combinatii „traznet”… Bag seama ca apreciezi rafinata gastronomie japoneza… Tort? no big deal, I’m a „salty” person… 🙂
ApreciazăApreciază
papa, acu că spui, parcă m-aş muta în vecinătatea-ţi. aş rezolva doo probleme: n-aş mai uita să mănânc şi n-ar mai trebui să seduc aragazu.
hm? ce zici? necesiţi o pisică-n pervaz?
ApreciazăApreciază
Hai bonjour de dimineata! 😉
ApreciazăApreciază
Iar e luni. Groaznic!
Va multumesc pentru aprecieri si oferte cu pisoi. E timpul sa ma bag la cafea, poate-mi eleveaza tonusul 😆
ApreciazăApreciază
Doar ce-am venit de la masa si tot salivez. Bine ca n-am citit inainte, ca scurtcircuitam tastatura 🙂
ApreciazăApreciază
Apetisant! 🙂
ApreciazăApreciază
mă duc să-mi fac nişte cartofi prăjiţi 😦 Sadicule! huoooooo!
ApreciazăApreciază
barem nu mai poza toate alea, te credem pe cuvant.
ApreciazăApreciază
http://www.euronews.net/2011/09/12/holiday-chaos-in-bulgaria/
balon de oxigen pt turismul romanesc: capra vecinului s-a umplut de paduchi 🙂
Apropo de paduchi:
Stiti ce solutie au gasit francezii pt a scapa de paduchi?
Arunca in aer un vas de deseuri nucleare
ApreciazăApreciază
io mă duc să-mi cumpăr neşte covrigi. 😦
ApreciazăApreciază
destrabalatilor! zacusca n-ai pus pe masa?
ApreciazăApreciază
da măi, chiar… să nu pui tu pe masă nişte zacuscă!
ApreciazăApreciază
Dooooamne!… pai,cum sa nu apreciezi asa ceva?.. ma gandesc si eu ca si psi, ca bun de vecin ai fi … 😉
ApreciazăApreciază
@Emiraké,
à propos de deseuri nucleare, esti la curent cu explozia cuptorului de la centru de tratare a deseurilor nucleare de la Marcoule(marcul fara arcu’!)?…
http://www.lemonde.fr/politique/article/2011/09/12/marcoule-les-ecologistes-demandent-la-plus-grande-transparence_1571171_823448.html
ApreciazăApreciază
Am avut o zi, ca mai bine era nopte. 😉 Nu mi-a ramas nicio gaura nepenetrata. Si se mai mira unii, ca adica de ce mi-e urit de serviciu?
ApreciazăApreciază
psi & altcersenin
Dragutelor, care-i spilul cu vecinul? Vecinul va gateste voua sau cum? 😉 Intelegeam daca m-ati fi vrut de barbat, dar de vecin, sa fac plici daca va inteleg 😆 Orcum, mercic pentru aprecieri 😉
ApreciazăApreciază
Georgi
Eu nu pun poze sa va fac rau, ci sa va dau idei, eventual. 😉
ApreciazăApreciază
anowen
Zacusca s-a dus de mult 😆 Oricum n-as fi pus-o. Aveam altceva in program, dar am renuntat pentru ca nu mi-a placut cum a iesit, asa ca am bagat salata de lobster, in schimb 😉
ApreciazăApreciază
melanie
pe BBC au scris ca e vorba de un vas de stocare, nu de un cuptor.
ApreciazăApreciază
hm, ce-i de inteles?.. vecinul nu -mi gateste, in schimb poti merge la el in ospetie… mai des, cand stii ca gateste asa bine 🙂
ei, acum sa nu crezi ca merg asa des in ospetie… merg rar, chiar si atunci cand sunt invitata nu prea ajung… era o gluma… 😉
ApreciazăApreciază
Papa, esti artist. Rau ca nu ne putem bucura indeaproape de opera ta…
ApreciazăApreciază
Altcersenis
Stiu si eu glumisem 😉
ApreciazăApreciază
Lora
Evharisto, agapi! Mda, pacat! 😉
ApreciazăApreciază
papa
Cam devreme cu trezitu…n-ai somn?
ApreciazăApreciază
papa,
am uitata sa te-ntreb: pregatesti si gaspacho(“pâine înmuiata”!) ?… cum la noi e înca vara(30-31°C!), am preparat unu’ ieri cu rosiile, ardeii si castravetii culesi din gradina verilor-fermieri duminica… simply delicious cu: mozzarella, parmesan, feta, tabasco, lamâie, crutoane usuroiate, etc, la alegere… 🙂
voilà de vezi:
http://recettessimples.fr/news/gaspacho-de-tomates
bon appétit! 🙂
ApreciazăApreciază
Traiane
Munca mi-o cere, ca doar n-o fac de buna voie 😉
ApreciazăApreciază
Mel
Nu e nevoie sa „gatesc” gazpacho, deoarece o vindem in pravalie, asa ca o pot lua gata facuta de bucatarul nostru 😉
ApreciazăApreciază
mda…am știut eu de ce am ezitat să deschid postarea asta…
😀
ApreciazăApreciază
Mie imi plac aranjamentele si mise-en-scene-ul! 🙂
Am marit pozele sa le vad mai bine 😀
Iar verdeatza presarata aparent neglijent…dar cu mare inspiratie, m-a dat gata!
Nota 20 pentru prezentare 😀
ApreciazăApreciază
Bai ,frumos aranjament,
Sa dea dracu,ai talent! :))
ApreciazăApreciază
Dragutilor, va dati seama cit imi place sa maninc, din moment ce o fac si cu ochii, nu numai cu gura 😉
ApreciazăApreciază
Nu vreau sa-ti fac acum complimente, dar numai la Sheraton, la Hilton, Marriott si eventual la Capsa pe vremuri se prezenta mancarea cu atata dichis ca la tine! 😀
Observ ca ai si toate recipientele adecvate!
Pe cand ceva flambat? Sa ne bucuram si noi de ritual? 🙂
ApreciazăApreciază
[…] Mi-am inceput ziua admirand talentele estetice si culinare ale Gatitorului. […]
ApreciazăApreciază
forevergreen
Ba te rog sa vrei, promit sa nu ma supar 😉
Flambat nu fac. Mi se pare un sacrilegiu sa arzi bunatate de alcool 😆
ApreciazăApreciază
Mmmm… după ce-am văzut Meniul mai că-mi vine să spun că eu n-am ce căuta în Bucătărie, Gătitorule…
Sfinția-Ta, nu numai că te iubește Bunul, dar te-a mai și blagoslovit cu un simț al esteticului de invidiat! 🙂
ApreciazăApreciază
Wow! Am rămas fără cuvinte. Eu nu sunt în stare să decorez corespunzător un amărât de platou cu salată de boeuf, darămite…
ApreciazăApreciază
😆 Eu o fac de placere. De fapt sunt un gatitor pasionat. Pe bune! Cam asa ceva te asteapta daca-mi vii in vizita 😉
ApreciazăApreciază