Iata despre ce e vorba. Intrucit incepe perioada zacuscai, va propun ca fiecare sa-si faca zacusca proprie si sa traga citeva poze in timpul procesului de productie. Apoi, miercuri, 7 septembrie, postam, fiecare pe blogul lui, sub titlul
O vinata din vrej cinta: „zacusca mea, zacusca mea”
creatia, adaugind si reteta, pentru cine doreste sa incerce. In acelasi timp, participantii sunt rugati sa trimita un link aici pentru ca toata suflarea virtuala sa stie unde sa se napusteasca dupa retete si poze apetisante.
Io n-am blog, asa ca:
zacusca mea, zacusca mea,
ce pana mea, ce pana mea…
ApreciazăApreciază
ideea e grozava….lenea din mine protesteaza….incerc sa mediez conflictul 🙂
ApreciazăApreciază
Buna de dimineata canadiana! 😉
ApreciazăApreciază
Traiane
Vei fi invitatul meu, de ti-o placea 😉
ApreciazăApreciază
rokssy
iti propun eu solutia. tu cu pozele si postatul, iar „colegul” cu gatitul 😉 ce zici? 😆
ApreciazăApreciază
Papa, trebe sa ti-o spun, mi-asum riscu’ de-a ma repeta, sigur ti-au mai spus-o si-altii/altele: esti formidabil! 🙂
Désolée, nu „bag” muraturi, nu fac nici-o conserva, deci nici zacusca(ratatouille la borcan!), o prefer proaspata, idem pentru toate legumele si fructele… 🙂 Unele gospodine adauga si ciuperci, ca „touche personnelle”, da’ tu?… 🙂
Bon appétit, gourmet-ule rafinat care esti dvs! 🙂
ApreciazăApreciază
papagigli, mie imi face soacra-mea zacusca, la tara ca e loc mai mult si toate legumele la indemana… mi-a adus si acasa vinete coapte, sa le tin la congelator( congelatorul e plin de verdeturi: stevie, spanac, marar, patrunjel, leustean, dovlecei taiati, fasole verde…). singura conserva pe care o fac eu este salata de gogosari, care este foarte buna si se mananca cel mai mult( trebuie sa fac in cantitati foarte mari, in vreo trei randuri ca sa ne ajunga pana in primavara) si ma mai bag la dulceata de piersici si gutui.
in momentul cand ma voi apuca de salata de gogosari, o sa fac poze( cred ca am unele din anii trecuti) si dau si reteta, ca oricum se face dupa jumatea lui septembrie cand e gogosarul bine rumenit 😉
ApreciazăApreciază
eu as bea un vin rosu. sa fie dintr-o damigeana de 2-3l. nu prea mare. si sa aiba putin praf pe ea. si vreau sa cobor eu s-o aduc din beci. ca stiu ca la intrare e o sticla de tuica. de caise. usor galbioara. si un paharel alaturi. mic, din sticla groasa. as lua o dusca pentru curaj. ca e beci si tre’ sa aduc damigeana aia de care spuneam.
ApreciazăApreciază
Am aflat ca astazi se sarbatoreste „Ziua Limbii Romane” la Bucuresti si la Chisinau. Se doreste ca aceasta sarbatoare sa devina „Ziua Romanilor de Pretutindeni”, ceea ce n-ar fi rau. Intrucat aici este un adevarat fan club al Limbii Romane am venit sa va doresc toate cele bune, vorbitori de limba romana ce sunteti! 🙂
Am retinut si ideea cu zacusca’n concurs…am toate ingredientele necesare…trebuie numai sa ma mobilizez pentru procesat 😀
ApreciazăApreciază
Mel
Nici eu nu conserv produse agricole. Ba pardon, pun varza la murat. ;)Dar in ceea ce priveste zacusca, cea pe care o execut se maninca inainte sa se fi racit, asa ca eu o bag in bain-marie mai mult ca sa pastrez traditia 😆
ApreciazăApreciază
BR
Aha…si banuiesc ca nu ai poze cu soacra tocind la vinete 😆
ApreciazăApreciază
anowen
Vin nu fac, coane, dar vineri am in program sa-i rad un must cu niste pastrama de miel, pe care o pun la sare in seara asta. 😉 Nu ca-ti lasa gura apa? Voi pune poze
ApreciazăApreciază
greenuto
Chiar nu aflasem de ziua internationala a romanilor, dar mi se pare o initiativa laudabila. Sa vedem cit ii va tine.
Mobilizeaza-te, rogu-te-as cu zacusca aia, ca doar ai promis! 😉
ApreciazăApreciază
papagigli, n-am poze cu soacra-mea, doar cu salata de gogosari facuta de mine, ca doar eu fac si mananca toata familia 🙂
ApreciazăApreciază
papa, nu vrei să vorbim mai bine de potbal? 😳
anowen, dacă n-ai curaj, dă psi un jinars! buun, buuun, cu mărjele de-ale galbine, ioi!
ApreciazăApreciază
BR
E, daca n-ai, n-ai. Poate-o pui totusi de-o salata de vinete 😆
ApreciazăApreciază
eu vineri poate sa am in program doar fo furtuna de nisip. da-s bune si pozele. au inceput sa-mi placa. fetele tot numa’ in poze apar. 😉
ApreciazăApreciază
psi
am retinut: cu margele. planuiesti sa mai porti si altceva? 😆
ApreciazăApreciază
psi
As vorbi, dar ce? 😆
ApreciazăApreciază
anowen
Astazi avem in program „Medieval Times”. Fac poze
ApreciazăApreciază
anowen, cizme lungi! 😉
ApreciazăApreciază
spor la facut zacusca 🙂
ApreciazăApreciază
[…] Dilema zilei: particip, sau nu la…Vanata din vrej? […]
ApreciazăApreciază
Hai ca se apropie weekend-ul 😉
Buna sa va fie joia!
ApreciazăApreciază
Aseara la „Medieval Times” a fost meserie. Promit un post, dar ceva mai tirziu ca acum ma pregatesc de decolare. 😉
ApreciazăApreciază
BR
Mistoaca, dar parca varianta lui Brown e mai vibranta 😉
ApreciazăApreciază
Sau Aguilera
ApreciazăApreciază
aia mi-a venit in minte in momentul ala ;)… si imi place ca e recitata 🙂
ApreciazăApreciază
copiind modelul american, presedintele basescu si-a botezat avionul prezidential hair force one.
ApreciazăApreciază
anowen
nu m-ar mira 😆
ApreciazăApreciază
Si aia care au facut-o(pe zacusca) ce mai pozeaza,borcanu’?Ca doo, tri rime le coc io..
ApreciazăApreciază
virusache
aia mai fac o tura 😉
ApreciazăApreciază
ApreciazăApreciază
[…] se citi: O vinata din vrej cinta: “zacusca mea, zacusca mea” Eco World Content From Across The Internet. Featured on EcoPressed Environmental Watchdog […]
ApreciazăApreciază