Tuturor celor care celebreaza in aceste zile, functie de religia pe care au adoptat-o, si care trec pe aici, le urez
Happy Easter!, crestinilor ortodoxi si catolici,
Happy Passover!, evreilor,
Happy Vesak!, buddhistilor.
Happy life! ateilor
Si acum, poftiti la masa! Ei bine, noi am pus-o, inainte, dupa ora Romaniei. Asa ca, simbata la 5 PM, cind la voi batea de miezul noptii, am pus masa de Paste. Evident ca va mai fi una si duminica, dar intrucit vom minca in deplasare, am facut poze menu-ului pregatit de mine.
Am inceput cu aspicul, la care am bagat un mustar cu hrean:
Apoi am executat traditionalele oua fierte cu ceapa verde, bocconcini si ridichi. Tot acum am aflat ca sfeca inroseste doar degetele si tricourile, nu si coaja de ou, care iese de-un cacaniu depresant. Asta-i si motivul pentru care va prezint oul deja dezbracat si cu pete de sfecla pe el, ca sa fie mai sexos.
Dupa aperitiv, a urmat borsul de miel, care a iesit, ca sa zic asa, dumnezeiesc(!) De data asta l-am dres cu galbenus de ou si smintina, ca pe ciorba de burta. Yummyyyy! Evident, la asa bors, nu putea lipsi un paharel de slibivita.
Iar in incheiere, o pulpa de miel la cuptor, cu cartofi si salata verde. Precizez ca eu mielul il fac ca acasa. Il las in cuptor pina cade de pe os. Astia aici, il maninca in singe. In fine, imi place si asa si pe dincolo, dar de Paste il fac ca la mama.
Stiu ca fiecare din voi aveti un menu asemanator pe masa, dar al meu e la 10k km departare.
Pofta buna si Paste Fericit!
papi, hristos a înviat!
te aştept luni cu stropitul! am drob de miel, fripturică, o pască de stă mâţa în coadă (fără pic de făină, numai brânză de veci) o prăjiturică cu bere guinness şi fructe şi felurite alte greţoşenii… şi… să nu uit, inspirată de ouăle tale în aspic am trântit un jeleu de portocale cu mentă… ioooi! 😀 vii?
ApreciazăApreciază
Paste fericit diavole. Toate cele bune si pofta mare.
ApreciazăApreciază
psi
Adevarat a-nviat!
Mai e vorba? Lipit voi fi de drobul tau! 😆
ApreciazăApreciază
doctoribus
Paste fericit si voua si toate cele bune!
ApreciazăApreciază
Paste Fericit si Happy Life! 🙂
ApreciazăApreciază
Adevarat a-nviat, Papa!
Classy, refined, delicious, comme d’habitude… 🙂
O duminica pascala formidabila în companie cât mai placuta…
🙂
ApreciazăApreciază
Paste fericit sa aveti!
ApreciazăApreciază
Buna dimineata de Paste, dragutilor!
ApreciazăApreciază
Hristos a inviat, Papa!
ApreciazăApreciază
Paste fericit tuturor!
Pentru ca am fost cuminte :p iepurasul mi-a adus cadou o pagina web- http://www.ecoimagistica.ro.
Daca Dumnezeu si, mai ales, bancile ne ajuta speram sa ne extindem anul acesta. 🙂
ApreciazăApreciază
Sarbatori luminoase cu sanatate si voie buna!
ApreciazăApreciază
Alex_S
You too, bro! 😉
ApreciazăApreciază
Mel
Sar’mina si multa sanatate!
ApreciazăApreciază
cristiana
Primarito, Paste Fericit si multa sanatate! pup
ApreciazăApreciază
Elisa
Adevarat a-nviat, sis! 😉
ApreciazăApreciază
jose
Felicitari si la mai mare! Chiar ma bucura vestea. Daca vrei, poti folosi si VatiClanul, daca simiti ca poate ajuta la popularizare.
ApreciazăApreciază
Reduto
Te-am observat dind tircoale ieri, la postul precedent, dar din motive de subiect, n-ai comentat 😆
Paste Fericit si toate cele bune! pup
ApreciazăApreciază
Bey, n-o sa va vina sa credeti. Am gasit capsuni cu gust de capsuni !!! Le-am curatat, si le-am bagat cu putin zahar in frigi. Deseara, dupa ce ne vom ritornera din vizita, am sa le stropesc si cu putina vodka, asa de chichi 😉
ApreciazăApreciază
paste fericit si multa dragoste tuturor care treceti pe aici! 😀
ApreciazăApreciază
– Hristos a inviat!
– Христос Воскресе! (Christos Voskrese!)
– Χριστός Ανέστη! (Christos Anesti )
Zisuri de binetze auzite in jumatatea bucuresteana a vietii mele in / la biserica rusa si cea greaca.
Toate cele bune. Acolo unde esti. Peste mari si tzari
ApreciazăApreciază
Paste fericit, coane!
Tocmai am gatat mielul la protap. O nebunie, reteta originala:
una bucata miel la fo 14kg oparit olecutza cat sa se stranga, sa nu avem surprize la protap, tinut la fezandat de cu o zi inainte intr-un maclavais format din 1/2l ulei de masline, 1 sticla de vin alb, ierburi de Provence, 2-3 cepe si o capatana de usturoi plus zeama de la fo 2-3 lamai. Restul s-a completat cu apa.
Ei si mielului asta incotopenit pe bara de la protap i-am pregatit un jar pe masura, adica tot cam atatea kile de mangal (adica 14), ca nu sunt in Canada sa ard o padure intreaga 🙂
I-am aruncat ierbivorului niste ceapa verde si usturoi verde sa-i umplem burta (cam cate o legatura din fiecare) si am perpelit la el pret de 4 ore, timp in care l-am tot uns, cam la sfert de ora, cu zeama in care se fezandase.
Am mancat noi cat am mancat, insa cel mai fericit a fost tot cainele maica-mii care si-a asigurat stocul de oase pe toata saptamana.
ApreciazăApreciază
Hristos a Inviat!…chiar si aici, in inima lumii musulmane.
Paste fericit Papa!
ApreciazăApreciază
Adevarat a-nviat! Departarea-i lucru’ dracu, dar ne descurcam 😉 Sanatate si numai bine!
ApreciazăApreciază
Emirake
Am pus-o si eu acum citiva ani de un miel la protap, cu niste croati, asa ca stiu despre ce e vorba. E divin 😉 Sa-ti fie de bine, coane!
ApreciazăApreciază
Domnu’ Marineru
Adevarat a-nviat, aventurierule! Realitatea e ca musulmanii il recunosc pe Hristos de profet, dar cam atit 😉
Toate cele bune si tie!
ApreciazăApreciază
Hristos a înviat, Papa! Faine bucate…papale! Şi bine dozate, cât să nu creeze indigestii. Eu mi-am umplut blidele ca un mâncău ce sunt, apoi am zăcut de …preaplin! 😀 Deh, nărav românesc.
ApreciazăApreciază
Miam, miam, ce bine arată chestiile astea!
Trebuie talent și răbdare pentru ele. Și eu n-am de nici unele… 😦
ApreciazăApreciază