Ce e bai de ris? Ca doar nu v-oti inchipui ca le-am ouat pe unde le oua gaina. Si decit sa fac…, mai bine oua! Nu, nu mi le-am vopsit, mi le-am manufacturat cu totul si zau ca nu mi-a fost usor sa minaresc materia aia viscoasa. Iata procesul de fabricatie, pentru cine doreste sa se oua:
1. Gauriti oul (nu p-al vostru) si-l umpleti cu aspic, in care adaugati citeva boabe de porumb, bucatele de ardei rosu si ceva ham, dupa care il trintiti cu grija-n frigider
2. Apoi il decojiti cu mare grija si delicatete, ca si cum ar fi al vostru.
3. Dupa care le asezati frumos pe-o farfurie. Recunosc ca cele facute de mine, nu arata chiar ca modelul dupa care le-am executat, dar, cu toate astea, sunt totusi mindru de mine. Asta e a doua incercare, pentru ca la prima, sa mor daca am stiut cum sa fac submarinele alea sa pluteasca la diferite adincimi. Basca faptul ca porumbul se dusese dracu la fundeni, in timp ce ardeiul plutea la suprafata. In fine, aia a fost prima incercare, asta a iesit mult mai bine pentru ca am azmesticat submarinele cind gelatina a inceput sa se intareasca. Mentionez ca astea nu se ciocnesc, din cauza materiei viscoase din care sunt confectionate
măăă…. ce ouă fragile ai! 😆
ApreciazăApreciază
[…] dedicaţie specială pentru scorpio de la care am preluat ideea şi papa, dar şi pentru toţi cei care se gândesc să vină luni la […]
ApreciazăApreciază
psi
ma stii doar cit sunt de delicat! 😉
ApreciazăApreciază
Am facut a doua sarja. Sa vedem cum tirtita mea or fi iesit 😆
ApreciazăApreciază
Hi Papa,
interesante oua, pentru amatorii de gelatina si aspicuri… 🙂
la noi vor fi fost 25°C toata saptamâna, ca-n iunie…
se zice ca primavara e cel mai frumos si cel mai optimist anotimp, când totul reînvie, resusciteaza, exact simbolul sarbatorilor pascale…
c’est une magnifique saison,
le doux soleil nous fait danser
avec le laser de ses rayons,
voilà le vent qui aime chanter
la même tendre chanson…
c’est le réveil de toutes les créatures
par la magie de la nature,
qui nous touche par sa beauté,
par sa verdure…
le ciel d’azur nous appelle
à une vie nouvelle… 🙂
¤¤¤
Un weekend pascal senin, vesel si plin de surprize formidabile, tie si celor care-ti trec pragu’… 🙂
ApreciazăApreciază
hiiii,ce frumoase sunt si cum au iesit….vreau si eu!! vreau si eu!
poate scrii si tu reteta cum trebuie,ca eu nu am inteles…de exemplu,ce fac cu oul? ramane? il scot cu totul?
ApreciazăApreciază
se bea crud pe nemancate 🙂 🙂 🙂
ApreciazăApreciază
excelente! băi, deci vreau să fac şi eu!
Oul propriu- zis se scoate, asta am înţeles, dar spune-mi cum ai făcut aspicul? cu gelatină, apă şi ceva concentrat de pui sau cum? haidi bre, vino cu reţeta!!!
ApreciazăApreciază
Good morning de Good Frieday! 😉
ApreciazăApreciază
Ouale le-am scos evident continutul, iar aspicul l-am facut dintr-un bulan de curcan, pe care l-am fiert de l-au luat toti dracii. Evident ca am mai bagat si gelatina, ca sa stea bat 😉
ApreciazăApreciază
Mel
Aici e o vreme nehotarita, ca de fiecare Paste.
Paste Fericit si voua!
ApreciazăApreciază
merci papa drag. daca-mi ies bine le postez 😛
ApreciazăApreciază
Incredibil cat se poate complica un agnostic spre ateu ca sa-i iasa Pastele cat mai ingrijit si original! Sau Papa, cu ce ocazie ouale? ( Nu m-am putut abtine sa nu te intep putintel. Poate o sa ma ierti…) 🙂
ApreciazăApreciază
Lora
Agapi mou, pina si ateii tin la traditii 😛 Ca din punct de vedere religios, oul si Pastele, n-au nimic in comun 😉
ApreciazăApreciază
Georgi
Succes iubire si Paste Fericit! 😀
ApreciazăApreciază
super tari ouale papale. Cred ca m-apuc si eu de treaba. Parca ar merge si niscai patrunjel prin aspicul ala
ApreciazăApreciază
Emiru
Eu am vazut cu marar si aratau meserie, dar nu stiu cum sa-l tin la fund 😆
ApreciazăApreciază
Bre papa, tu inventezi traditii noi, auzi, oo din aspic; interesant!
ApreciazăApreciază
Traiane
Spre rusinea mea, trebuie sa recunosc ca nu le-am inventat eu, desi mi-ar fi placut sa fie asa 😉
ApreciazăApreciază
he, he…. io salivez pe pervaz, dar stai să vezi când m-oi răsti la delicatele tale ouă.
reviu mai pe sară, acu mă bag la prăjituri. muah, papi. îţi admir răbdarea…
ApreciazăApreciază
on christmas time we ding the bells. on easter time we ding the balls.
ApreciazăApreciază
@Hi Anowen,
THE poet, par définition et par excellence… 🙂
Sigur l-ai citit pe Baudelaire, în traducerea inegalabila a lui Alexandru Philippide:
„Pacatele ni-s aspre, caintzele misele,
Marturisirea noastra ne-o rasplatim din gros
si iar ne-ntoarcem veseli pe drumul gloduros,
Crezând cu lacrimi sterpe ca ne-am spalat de rele…”
🙂
ApreciazăApreciază
@papa,
merci, à toi, aussi… 🙂
à propos de:”pina si ateii tin la traditii…”
stiu ca-i respecti pe toti cei care cred ca eternitatea noastra poate depinde de niste formalisme, obiceiuri, traditii, superstitii, pagânisme, etc…
Bunica mea materna(RIP) postea cu strictete, iar când ne vedea mâncând de toate, îi lasa gura apa si ne zicea:”vai, mâncati carne…”(ce-i placea si ei!), maman(RIP, too!) îi replica mucalit:”stii ce? decât sa postesti si sa fii cu gându’ tot la bucate, mai bine nu mai posti si gata!” 😀
Vorba unei prietene franceze:”îi respect pe cei care au credintza, desi mi se pare ca un salt fara parasuta… dar nu cunosc nici-un credincios care a vrut sa sara fara, convins fiind ca Providentza îl va salva-n zbor…” 🙂
Cât despre aspectul comercial, atât de Pasti, cât si de Craciun, reflecta pierderea sensului initial al sarbatorilor crestine, degradarea lor într-un modernism ipocrit, demagog si de prost-gust(kitch)…
Remember: mâncam ca sa traim, nu invers, iar calitatea alimentelor e primordiala, esentiala. Deci: gustati din toate, fara excese si abuzuri, mai ales cei care veti fi tinut post… 🙂
ApreciazăApreciază
Papa, i-am raspuns lu’ Anowen mai devreme… 😉
ApreciazăApreciază
Foarte originala ideea, trebuie sa recunosc! As putea s-o experimentez la un moment dat 🙂
Noi am vopsit ouale clasic si am facut pasca, de dragul traditiei.
Va urez Un Paste frumos!
ApreciazăApreciază
pisoiule,
cred ca voi reinfiinta cooperativa „arta si precizie” 😆
muah back to you 😉
ApreciazăApreciază
anowen
ApreciazăApreciază
ApreciazăApreciază
ApreciazăApreciază
ApreciazăApreciază
Gata copii, v-au rapus activitatile casnice ?
ApreciazăApreciază
Pe mine nu si ca dovada am sa bag un post nou, de Paste 😉
ApreciazăApreciază
forevergreen
Ma bucur ca-ti place si astept sa vad cu ce te prezinti tu. Paste Fericit!
ApreciazăApreciază
mel
daca o ruptura face ca doua bucati sa se uneasca, am mai privi-o ca pe o ruptura? pai nu mai bine cred ca pot sa sar, cu sau fara parasuta, decat sa cred ca ma salveaza cineva? zic eu ca aia-i credinta. chestia aia cu ruptura nu prea are legatura. dar suna misto.
ApreciazăApreciază
@Anowen,
ideea eventualei uniri a doua „bucati” suna interesant… 🙂
ai dreptate si mai ales încredere-n tine, în propriile fortze si-asta-i primordial…
ApreciazăApreciază
Un Paşte fericit, dragă Papa! Sănătate şi bucurii la tot familionul! La fel şi tuturor celor ce trec pe aici! Vă pup pe toţi!
ApreciazăApreciază
Alex
Paste Fericit si toate cele bune, tie si alor tai!
ApreciazăApreciază