Vineri, la cumparaturi fiind, m-am impiedicat de niste rasoale de vitel. Taiate la un inci fiecare, numai bune de un osso buco meserias. Vazindu-le, dorintele mi s-au focalizat direct in gura si am infascat cinci piese ale caror os arata proaspat taiat.
Nefiind la prima aventura culinara de acest gen, reteta o aveam intiparita in cap, asa ca mi-am mai cumparat vreo doua ingrediente si-am dat fuga acasa. Iata de ce aveti nevoie, daca va bate si pe voi un gind.
Rasoale de vitel (cit sa umpleti tava) la vreo 300gr fiecare , o ceapa taiata marunt, 4 catei de usturoi taiati marunt, rosmarin, o lingurita pasta de rosii, o cutie de rosii decojite si taiate, vin rosu sau alb, doua lingurite de unt, putin ulei de masline, faina, sare, piper, un morcov taiat, dar nu marunt ca pentru ciorba, un bat de telina taiat la fel, patrunjel taiat marunt si cam atit.
Modul de preparare e urmatorul. Apucati cu mina dreapta …Ha, Ha, Ha! Deci, dati carnea prin faina amestecata cu sare si piper, si rumeniti-o intr-o tava mai inalta in care ati pus untul si uleiul. Dupa rumeneala, scoateti carnea si lasati-o sa se odihneasca, iar in grasimea ramasa, bagati ceapa, morcovul, usturoiul, telina si caliti-le fo doua minute bune, pina vedeti prin ceapa ca prin parbriz, cind ploua torential.
Scurgeti grasimea si bagati in tava carnea odihnita. Aruncati pe ea rosiile, bulionul si vin, cit sa acopere complet ciosvirtele. Nu uitati sa puneti rosmarinul, ca doar d-asta l-ati cumparat. Acoperiti intreaga piscina si bagati-o la cuptor. Uitati de ea vreo doua ore, dupa care incercati c-o furculita sa vedeti daca rasolul e suficient de fericit. Daca nu e inca fleasca de fericire, mai lasati-l pret de-o ora si daca tot ati dezvalit-o, presarati si patrunjelul. E, apai dupa trei ore de dezmat bolborosit, e imposibil ca osso buco, care nu are nimic de-a face cu bucile, sa nu fie gata. Cind il serviti, il puteti aseza pe un pat de piureu sau de orez sau daca vreti sa faceti o figura, bagari o mamaliguta pe care sa asezati si-un ou prajit. Eu l-am pus pe citiva cartofi fierti si i-am bagat si-o movilita de tabouli ( gurghur, menta, usturoi, ceapa verde, lamiie, ulei de masline si patrunjel cit cuprinde) pentru circulatie (la cea periferica ma refer). Evident ca trebuie sa bagati si-un vin rosu pentru ca vitelul sa alunece pe git. Un Merlot va fi suficient de bun. Pofta buna!
***
soooooooooooooo….
mala, te iei de mine la modu dinamovist? pfaaaaa… să vezi ce geacă alb roşie mi-am tras pentru primăvară, mă pupă borcea dacă mă vede! şi să vezi ce capeţi dă la mine! oioioioioi!
papa, îţi povestesc io meciu dacă vrei 🙂
la osso bucco ăsta fericit al tău io i-aş trage neşte găluşti din cartofi dulci. aşa îmi sună mie bine, ce vrei… da nu-ş ce-i aia tabouli. să-mi dai detalii că sună interesant…
şiii… să nu uităm adevăratul scop al vizitei:
hala, madrid! 😆
ApreciazăApreciază
Foarte tare. Promit ca incerc.
Da mi-e putin teama deja la cuvinte de-astea italienesti, daca-mi ramane osso in buco?
intrebari
cat timp tre sa se odihneasca osso intre focuri?
e vreo treaba cu temperatura in cuptor? NU rade 🙂
gurghur e un fel de orez sau cus cus?
ApreciazăApreciază
La Tabouleh trebuie si o rosie prin patrunjelul ala. Si gurghur mai putin, ca doar patrunjelul e baza 😉
ApreciazăApreciază
psi
ce?ce?
😆
ApreciazăApreciază
mala
un fel de cus-cus
ApreciazăApreciază
afara ploua 🙂
ApreciazăApreciază
@papa,
stiu ca esti atras si pasionat de gastronomia franco-italiana, ca faci diferentza neta între „a mânca” si „a hali”: un prânz sau o cina rafinate fac parte din(tre) placerile vietii, iar tu esti un epicurian par définition et par excellence… 🙂
asa ca: felicitari mah „sadicule”, ca ne ploua-n papile! 🙂
@psipsina,
voilà le taboulé, extrem de popular la noi:
http://www.marmiton.org/recettes/recettes-incontournables-detail_taboule_r_36.aspx
ApreciazăApreciază
Emiru`
multam, da` acu mai intreb
la gurghur, fiert sau merge si rumenit la foc incins ?
ApreciazăApreciază
Bai, terminiti-va-ti cu figurile! 😆
mala, il lasi sa stea pina-i gata ceapa calita. Cuptorul e la 350 F, care o fi fo 180C. Daca Faci din vitel nu din vacuta, probabil ca va trebui sa-l lasi in cuptor fo 90 min, cit un meci de fotbal :lol:. Il incerci, cum ziceam
ApreciazăApreciază
Pisoias
Pai Tabouli e ce-am scris acolo in paranteze. O salata mediteraneana. De fapt Libaneza, Iordaniana.
Emirul are dreptate cu rosiile, dar eu n-am mai pus.
ApreciazăApreciază
papa
am priceput
te anunt cand ispravesc isprava
desi daca e si un Merlot la mijloc, nu cred ca mai apuc 🙂
ApreciazăApreciază
gurghurul e o grina, dracu s-o ia, astia-i spun, cracked wheat, asa ca nu stiu sa-ti spun cu exactitate cum se obtine
ApreciazăApreciază
pai cred ca o sa incerc cu le cartof, nici cus cus nu gasesc usor
ApreciazăApreciază
mala: o să vezi tu la momentu oportun. dinamovistule!
melanie, mulțam fain.comme d’habitude tot fetele să ajută între ele. lecturez imediat.
papa, am priceput io că-i din parantezele alea, da io voiam detalii tehnico gustativo- fabricătoare, bla, bla…
i must smell it! 🙂 că de ploaia din gură mi-am pus în prefață un lighean.
ApreciazăApreciază
Mel
Ai dreptate pina la un punct. As zice ca italienii halesc, doar francezii degusta. O masa frantuzeasca are fo 7 feluri, dar toate in proportii elegante, pentru a-ti satisface gustul, nu neaparat, foamea 😉 Sau ma-nsel?
ApreciazăApreciază
pisoi
Sa stii ca de la 2 la 4 sint in sedinte, asa ca n-am sa fiu prezent, daca daca vei comenta, te voi citi cu cea mai mare placere. Muah!
ApreciazăApreciază
psi
e boala grea, ce sa-i fac, nu eu am ales, Dinamo m-a ales 😀
da` suna fain cand o spui asa cu foc 😀
ApreciazăApreciază
papa, şedinţează-te. io mă joc cu motoceii! muah!
ApreciazăApreciază
A-nceput Dinamo?
ApreciazăApreciază
Emirescule
Ai ratat etapa asta
ApreciazăApreciază
mala, ochiu meu e orientat cătră santiago bernabeu. dixit!
this evening, poa să facă dinamu ce vrea, da să nu uite că de la braşov au încasat-o şi ştoaia şi oţielu!
ApreciazăApreciază
papa
Dinamo e maine, daca nu am citit invers gazeta
ApreciazăApreciază
oui papa, meciu e început dă treij dă minute.
ApreciazăApreciază
Aaaa, psi, deci tu-l vei transmite pe Gelatinat? Crezusem ca te bagi la un dinam pina incepe bernabeul 😉
ApreciazăApreciază
da, mala, ai dreptate… io eram sigură că azi îi mâine… 😆
ApreciazăApreciază
psi
Zau? Eu credeam ca-i la 8:30. Stiu ca n-am pierdut nimic, dar totusi, ce joaca aia? 😀
ApreciazăApreciază
ori eu citesc in diagonala, ori voi deja ati ispravit Merlotu`
ApreciazăApreciază
papa, nu mă bag la dinamu… ţ-am mai zis că divizia lu mitică mi-e ca limba chineză.
ApreciazăApreciază
papa, mâine joacă dinamu. mâine e mercuri nu azi!
mala, ai beut merlot singur? pfaaaaaaa
ApreciazăApreciază
psi
nu chiar, sunt in timpul programului 😀
ApreciazăApreciază
Acum am vazut si eu ca noi am fost programati odata cu Barca. De, asa-s echipele mari, joaca in aceeasi zi 😆
ApreciazăApreciază
da ce faci, tricotezi la normă?
papa, o avancronică:
http://fclub.ro/realmadrid/stiri/real-madrid-tottenham-avancronica-meciului-13002
ApreciazăApreciază
Hai Urziceniu!!! 😀
Vin scandari din tribune
„Dudu Georgescu e mai bun ca Iordanescu!” 😆
ApreciazăApreciază
papa, pot să te rog ceva? imaginează-ţi acuşi o pisică ce se strâmbă la tine, daaaa?
ApreciazăApreciază
psi
Sar’mina, dar nici p-asta n-o pot vedea 😦
ApreciazăApreciază
ce nu poţi vedea? avancronica? e doar un text… he, he…
anyway joacă ozil, khedira, marcelo, di maria, il gelato gelatinosso şi iar nu apare higuain.
de la tott… van der vaart, bale, crouch… om vedea.
ApreciazăApreciază
psi
Eu cred ca veti avea viata grea, desi nici Tott nu exceleaza in aparare. Va fi interesant. Ia sa-i spun eu Piratului sa-l inregistreze!
ApreciazăApreciază
psi
impletesc 😀
ApreciazăApreciază
Done!
ApreciazăApreciază
mala
Impletesti sau imbrobodesti? 😉
ApreciazăApreciază
papa, nu mă aştept la minuni. ştiu ce poate madridul.
iar mâine, te anunţ de-acum că o să ţiu cu luce. că tot l-aţi furat… ahaaaa… ştie psi! 😉
ApreciazăApreciază
mala, o curiozitate: pe cine împleteşti?
ApreciazăApreciază
psi
ai sa rizi, da’ si eu tot cu tatal handicapatului voi tine 😀
ApreciazăApreciază
😆 😆 😆
ApreciazăApreciază
revin la 11pm
ApreciazăApreciază
impletesc utilul cu placutul, railor 😀
ApreciazăApreciază
what?
e etapa?
ApreciazăApreciază
da` nu-s lamurit din ce cauza am ajuns sa caut macrame pe google
ApreciazăApreciază
Emiru
tabouleh rasa 😀
ApreciazăApreciază
papa, anowen, nasty
am bagat-o acum cu intarziere
ma penalizez cu 2p
ApreciazăApreciază
Papa, Pisi, vin aici si ce gasesc? Atmosfera cafenelei ideale! 🙂
Interesanta reteta si apetisanta (rau) bine de tot, dar vrea mult timp… Vezi ca i-am gasit un cusur? 🙂
ApreciazăApreciază
mala, ce-i ăla macrame? 😆 nu că n-aş ştii, da nu prea ştiu care e plăcutul şi utilul la el.
ApreciazăApreciază
papa
bai, astazi parca e ziua lui Doc. Hai, La Multi Ani, sa ne traiasca si sa dea un Glenlivet (ca stiu ca-i place). Si o dedicatie de la mine:
ApreciazăApreciază
Ola,
Incepe sa-mi para rau ca n-am bolnav internetu´ca Lady!
Pai, scapam de momentul semi-penibil in care trebuie sa marturisesc ca, dupa un zoom metodic si imbibata la refuz de acest knowledge sharing, am prestat demaraj plin de speranta la magazin. Dupa patru-cinci incercari esuate, am revenit la tabara de baza, sa privesc gales la poze si sa-mi inchipui ca data viitoare o sa…poftesc la ore mai rezonabile. Pana la urma, tot raul spre bine: am facut plimbare si am ratat masa de seara 😛
ApreciazăApreciază
psi
pai asta-i dubios, ca n-avea legatura cu impletitul 😀
ApreciazăApreciază
Hai ca pe prima am sfirsit-o avant de mourir 😉
ApreciazăApreciază
Laur
Ma bucur ca-ti place si bine-ai venit! 😉
ApreciazăApreciază
andru
Ce faci iubire, unde disparusi? Mi-era teama ca te-a rapus virusul 😉 ca e cam bagabond 😀
ApreciazăApreciază
Emirescule
Gata coane, m-am pornosticat si eu 😉
ApreciazăApreciază
psi
A iesit Meduza (buna asta!)la incalzire?
ApreciazăApreciază
Lora
Daca ti-e lene, ti-o fac eu cind ajung la Antwerp 😉
ApreciazăApreciază
Dragule, despre vreun drac mort n-am auzit, ever 🙂
Nu scapati asa usor de mine!
ApreciazăApreciază
papa, mă uitaşi la mourinho… arată bine portughezu, să moară calu! îl păli un zâmbet larg şi zău că arăta bine.
bernabeu îi plin de n-ai loc să arunci un ac… tott îs negri ca tucii, numa portaru le e oranj (cam stranie coloare) los blancos îs albi şi san iker îi verde ca prazu lu virusache.
om vedea… momentan se plimbă mingea…
ApreciazăApreciază
papa, da ce şednţă îi aia care îşi dă duhu în 5 minute?
ApreciazăApreciază
lora mou, kalispera! 😉
papa… adebayol: 1 a zero por los blancoooos!
ApreciazăApreciază
andru
Cine dracu vrea sa scape de-un drac? Eu, Lucifer, in niciun caz 😀
ApreciazăApreciază
psi
Draguto, tu cu „sa moara calu” ma timpesti de ris, de cite ori il citesc 😆
Cum 1-0? Au si bagat-o? Ti-am spus eu ca apararea Lui Tott e o poveste
ApreciazăApreciază
Lora
Ia si de la mine un kalinihta ca ma bag in al doilea meeting
ApreciazăApreciază
papa, golu a fost din ororile apărării. da io sper să mai vie câteva că injlejii îs recunoscuţi că-s catâri.
îţi doresc să mă auzi şi să mă vezi rostindu-l pe „să moară calu” ihaaaaaaaaaaaaaaaa! 😉
ApreciazăApreciază
Papa, tare gustoase poze! 😀 Stau în faţa monitorului şi salivez înghiţind în sec. Am mai văzut şi pe la Georgiana nişte bunătăţi…. Toată lumea vorbeşte despre mâncare bună! Musai trebuie să încerc şi eu reţeta. Arată bine de tot „osso-bucile” alea! Şi sunt sigur că sunt şi tare gustoase!
O seară frumoasă!
ApreciazăApreciază
Hei
Am revenit (la normal 😀 )
ApreciazăApreciază
Alex
Incearc-o, coane! N-o sa-ti para rau, sa moara calu! 😆
ApreciazăApreciază
Papa
Doamne, ce-mi place cum îi dovedești! Ca pe bandă rulantă 🙂 Se vede că p-acolo îs alte obiceiuri ședințologice decat ca pe la noi. 😀
ApreciazăApreciază
papa
Sau bou’, sa ramina rasolu!
ApreciazăApreciază
2-0 același adebayor! ihaaaaa!
să moară calu de n-ați luat-o razna: io mă uit la meci şi voi la oase bucoase… 😆
ApreciazăApreciază
andru
Nu mi-e usor, da’ stii si tu cum e romanu’, neinfricat si dirz 😆
Acum pe bune vorbind, e cam ca pe vremea lu’ Ceasca, innodam sedinte si mizgalim peretii cu grafice si grafulete. Ce stiti voi ce-i socialismul, capitalistilor! 😆 Aaaaa, nu glumesc, chiar daca ma unfla risul 😉
ApreciazăApreciază
Traiane
Important e sa fie din picior, in rest, animalu’ si-l alege fiecare 😉
ApreciazăApreciază
psi
Si uite asa si-a asigurat cocostircul ala bronzat, postul lu’ Benzema
ApreciazăApreciază
psi
Da, da nu-s gelate.
ApreciazăApreciază
La 4:30 mai am una de un sfert de ceas si gata pe ziua de astazi cu sedintele 😉
ApreciazăApreciază
traian, să înţeleg că nu-ţi lac oasele gelate? haaaa… te văz io mâine, conaşule, te văz io. tătă furia di la doneţk o să fie acolo! 😉
papa, şi mie îmi pare rău de benzema, pentru că îi chiar bun, da cine să înţeleagă portugheza la costum?
ş-am tras o urare de bine… ăştia vor să mai înscrie… da nu le iese.
ApreciazăApreciază
Am reusit performanta blonda sa-mi doresc sa chiulesc de la sedinta pe care o tineam chiar io… Of, of, of, ca tare-i greu! 😛
ApreciazăApreciază
papa, şedinţează-te liniştit. io după meci mă bag sub pilotă să văz filme siropoase.
ApreciazăApreciază
3-0 di maria… în sfârşit!
hala, madrid!
ApreciazăApreciază
psi
da, maine e risu’-plinsu’, ca il luce era idolu’ meu, voi v-ati scos la 3-0.
ApreciazăApreciază
traian, io am declarat deja că ţiu cu il luce!
yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee… intră higuiain! nu ştiu de ce, da intră. 😉
revenind la ale noastre, traian, echipă ca dinamu de pe vremea lui luce nu mai pupaţi voi curând. îi sau nu-i? 😀
ApreciazăApreciază
andru
Stai tu sa-ti spun cum sa procedezi, ca si eu trec prin faze d-astea de repulsie rebela. Delegi un subaltern sa run the meeting si sa te informeze after, ca tu esti ocupata cu un teleconference 😉 Iti spun sigur ca tine 😀
ApreciazăApreciază
psi
sa nu crezi c-am facut fo pasiune pentru Benzema, doar constatam si eu, asa, cu gindul dus aiurea… 😆
ApreciazăApreciază
psi
Vezi filmele sub pilota? Interesant!!! Mi-l povestesti si mie miine, please! Da cu detalii si poate faci s-o poza, doua 😉 😆
ApreciazăApreciază
papa, dacă benzema ierea vro fătucă, m-aş fi gândit… 😉
gelatu să plimbă prin televizoru meu… tott mai face o schimbare şi uite-aşa nu văz io golu patru.
ApreciazăApreciază
Aferim! Uite așa mă desăvârșesc io în arta fofilatului.
Furând defectele, de la cei mai buni 😀
ApreciazăApreciază
Mai copii, Inter a luat pina acum fo 5 buc la Milano !
ApreciazăApreciază
psi
Zici ca Meduza gelatinoasa isi plimba freza pe teren? Ia sa bag o sedinta! 😀
ApreciazăApreciază
traian, să moară… calu! 7 goluri în meciu ăla şi chivu iar cartonaş roşu!
ApreciazăApreciază
andru
Nu, nu asa! Tz, tz, tz…! Tu o faci ca sa-i ridici si sa-i impower pe cei de „jos” 😉
ApreciazăApreciază
e 4-0 a înscris şi meduzaaaa!
ApreciazăApreciază
psi
sa scos si gelatu’ !
ApreciazăApreciază
Aha, să le dau șansa să crească frumos 😛
ApreciazăApreciază
da, traian… i-a sclipit gelu dă fericire! 😉 îmi căzură şi mie vreo doi stropi pă parchet.
ApreciazăApreciază
psi
Chivu si-a facut plinul, asa ca nu stiu de ce-si mai pierde timpul pe teren, se vede ca nu mai are chef.
ApreciazăApreciază
deci scor final 4-0 pentru lor blancos.
la inter în poartă 5 mingiuci, cioricile campioane au încasat-o… de unde se zicea că au noroc, ete că l-au avut.
domani, ne vedem la barca-luce şi chelsea- manchester.
dacă bate dinamu asta e, dacă bate steagu… he, he…
noapte bună a tutti şi… hala madrid!
ApreciazăApreciază
traian, păi să-şi cumpere cartonaşe roşii şi să şi le lipească în baie. aşa ar avea ocazia şi prilejul să şadă numa lângă nevestica lui. 😉
ApreciazăApreciază
@papa,
un prânz sau o cina servite acas’ sau în vreu resto gastronomic au: entrée, plat, fromage(s), dessert, servite cu vinurile adecvate… Cantitatile pot fi copioase ori ba, depind de: regiune, oras, sat, resto, patroni, bucatari, etc… Exceptii: la fermieri, unde poti avea cele enumerate în dublu sau triplu, plus excelenta calitate fermiera… 🙂
ApreciazăApreciază
andru
Asta e, atitudine constructiva, de leader 😉 😛
ApreciazăApreciază
psi
Noapte buna la „film” 😉
ApreciazăApreciază
Mel
Ma confuzezi. Era vorba de un menu elegant si rafinat, nu la castroane pline de macaoane cu care-ti umpli gura la refuz 😀
ApreciazăApreciază
psi
Felicitari pentru victorie si mercic pentru comentarii! 😉
ApreciazăApreciază
Aoleu! In ce hal a furat-o Inter! Iar Chivuta noastra a calcat din intimplare pe alt bec. Naspa momentul!
ApreciazăApreciază
Buon giorno signore, come sta?
Ca io am visat toata noaptea…italieni 😛 Zic ca de la titlu mi s-o trage, nu?! Sau de la faptul ca am constatat ca am nevoie urgent de un upgrade pe teme din „Il Calcio” ( mi s-a parut ca macar Traian spunea de ei 🙂 ) ?!!
FORZA PAPA!!!
ApreciazăApreciază
andru
Sar’mina domnita! Nicio problema, upgrade-ez pe orice tema inclusiv giochi con la palla 😉
ApreciazăApreciază
vă pupez… îs pe-aici da mișunată rău…
ppa, golu 2 a lu shalke a fost de-a dreptul minunat, iar golu 3 e semnat de un madrilen: raul! concluziunea: a meritat-o inter! 😆
ApreciazăApreciază
@psipsina,
pupat back… 🙂
@papa,
OMG, with same due respect, cum te-as putea „scufunda”, se poa’?!… doar esti (re)cunoscut ca fiind un fin gourmet, parfois gourmand, but then again: nobody’s perfect… 🙂
te-anunt ca „suferim” de global warming: ieri fusera 23°C si azi vor fi 26°C, ca-n iunie… 🙂
P.S. esti la „corent” cu:
http://www.latribune.fr/entreprises-finance/industrie/aeronautique-defense/20110324trib000610470/eads-lorgne-le-canadien-vector-aerospace.html
ApreciazăApreciază
Wow! Generoasa oferta!
Dar trebuie sa marturisesc un sambure de nedumerire: ai observat cumva mai multe variante invechite la…softul meu?! ;))
ApreciazăApreciază
psiiiiiiii
Buna de dimineata! N-am apucat sa vaz ce mi-a inregistrat Piratu’, dar de Inter ma cam bucur ca au luat-o 😉
ApreciazăApreciază
Mel
„parfois gourmand” nu ma onoreaza, dar tinind cont ca reprezinta un adevar incontestabil, il accept surizind 😆
ApreciazăApreciază
andru
io ti-am oferit serviciile, lasindu-te pe tine s-alegi domeniul 😉
ApreciazăApreciază
Mel
Stiam de Vector, dar nu pot discuta. Suntem competitori, intrucit compania mea e americanski, de mai la sud 😉
ApreciazăApreciază
ce misto arataaaa! fac is eu de musai! tre’ sa fie o nebunie!!
Esti meserias, papa! manca’ti’as rasoalele!!
ApreciazăApreciază
P.S. daca’oi mai avea ceva nelamuriri te’oi mai barai pe mess, da? 😳
ApreciazăApreciază
Negresit iubire! Anytime, day or night 😉
ApreciazăApreciază
Știu că-i banal ce o să zic acum, dar îmi plouă realmente în gură.
Și zici că ești însurat… 😦
Mare păcat. Pentru ”amantlâcuri” de-astea culinare, mi-aș face un harem de bărbați talentați la gătit. Te-ai înțelege bine cu ”peștișorul”… că și el e dăruit de la natură cu de-astea. 😀
ApreciazăApreciază
slvc
Putem negocia, nimic nu-i batut in cuie 😉
pup u
ApreciazăApreciază
Papiiii,arata bine preparatu tau,bucataruleeeee! Cred ca si gustu-i pa masura..Numa ca nu stiu cu rozmarinu, ca n-am folosit din asta-n mancare.. :))
ApreciazăApreciază
Ce bine ca am mancat si is satula, ca la cum arata imi faceai o pofta…
Brava papa si inca un barva ca gatesti 😉
ApreciazăApreciază